De bank van morgen

Leestijd: 2 minuten

Al eerder ben ik op Creatinc. a Bank gestuit. Een aantal mensen, waaronder ex-bankiers werken aan de bank van morgen. Zoals ze zelf zeggen: “Binnenkort kunt u op het platform Bank van Morgen uw ideeën uitwisselen, discussiëren over vitale onderwerpen en de nieuwste ontwikkelingen volgen. De Bank van Morgen wordt samen met de klant gevormd, laat dus weten wat u zelf wilt en bouw samen met andere klanten uw ideale bank! We houden u op de hoogte.”

creatinc

Ik had het gisteren al over Community Banking 2.0. Creatinc. a bank vind ik een mooi voorbeeld van een (nieuwe) bank, waarbij iedereen gevraagd wordt om mee te denken over de producten en de diensten van de bank van morgen. Als ik de tekst op hun eigen internetsite goed begrijp, openen ze binnenkort een community waarbinnen klanten kunnen aangeven hoe hun ideale bank eruit ziet en kunnen ze discussiëren over elkaars ideeën.

Wie zitten er nu eigenlijk achter Creatinc. a bank? Op de internetsite worden de volgende namen genoemd: Rachelle van der Linden, Renske Brands en Joris Pietersen en de partners Onno Maathuis en Concepts2Go. De groep van betrokkenen is waarschijnlijk groter. Op Linkedin in de groep CreatINC a bank zie ik nog meer mogelijk betrokkenen staan. Ik zal de namen niet verklappen.

Gisteren gaf ik al aan dat er behoefte is aan hervormingen in de financiële sector. Niet alleen op het vlak van toezicht en regelgeving, maar juist op het vlak van bedieningsconcepten en de wijze waarop klanten hierbij betrokken worden. Wellicht gaat Creatinc. a bank hier invulling aan geven. Ik ben benieuwd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.