Ohpen breekt de vermogensbeheermarkt open

Leestijd: 2 minuten

aandelenkoersen-finno.jpg

Over ongeveer één maand is Nederland een vermogensbeheerder rijker. Chris Zadeh (voorheen Binck) en Michel Vrolijk (voorheen ING Vermogensbeheer) introduceren onder de naam Ophen een nieuwe manier van beleggen. Na Kalo Bagijn, ook afkomstig van Binck en nu de man achter Brand New Day, daagt ook Chris samen met Michel wederom de gevestigde orde in de financiële sector uit.  Finno stelde Chris Zadeh vijf vragen.

Wat biedt Ohpen haar klanten?

“Wij zijn een nieuwe financiële instelling die de financiële wereld verandert. Met eerlijkheid. Omdat we geloven dat het écht anders kan. En anders moet.

Ohpen bewijst dat beleggen bij een financiële instelling wél veilig en eerlijk kan zijn. Wij beleggen volgens een Nobelprijswinnend model en nemen géén onverantwoorde risico’s met het vermogen van een ander. Daarvoor rekenen we 1% van het belegde vermogen per jaar inclusief BTW. Altijd! Er zijn geen verborgen kosten, zoals bij de meeste andere financiële instellingen. Ohpen is eerlijk, slim, veilig en goedkoop. Dat zijn de 4 regels van hét nieuwe beleggen.

Waarom zou een goed product alleen voor de vermogende particulier bestemd moeten zijn? Bij ons belegt een klant al vanaf 1 euro.”

Welke behoefte vervult Ohpen?

“Ohpen staat voor Open, Eelijk en Transparant. Banken en verzekeraars hebben jarenlang stelselmatig beleggers uitgebuit en zichzelf daarmee verrijkt. Het moet afgelopen zijn met verborgen kosten en provisies. Daarnaast is het wel degelijk mogelijk om een goed product aan te bieden aan iedereen. Dat hebben we gemaakt.”

Hoe onderscheidt Ohpen zich van haar concurrenten?

“Op prijs door 85% goedkoper te zijn dan de gemiddelde (private) bank of vermogensbeheerder. Daarnaast hebben we geen verborgen kosten.

Op product doordat we institutionele software toegankelijk maken voor particulieren.

In het kort kun je het volgende zeggen over Ohpen.

 1. Ohpen is EERLIJK
  We bieden de beste manier van beleggen die voor iedereen toegankelijk is, zonder verborgen kosten! Zowel onze werkwijze, kostenstructuur als organisatie zijn compleet transparant.
 2. Ohpen is SLIM
  We beleggen volgens de wetenschappelijke Nobelprijswinnende theorie van Markowitz en Sharpe. Daarmee scoren we beter dan 95% van de beleggers. Deze methodiek is tevens gevalideerd door de Technische Universiteit Delft.
 3. Ohpen is VEILIG
  We bieden een maximale, wereldwijde spreiding van risico’s: een optimale portefeuille met een ultiem, voor uw persoonlijke situatie uitgebalanceerde verhouding tussen risico en rendement. Wij monitoren continu de ontwikkeling van uw vermogen en helpen u uw beleggingsplan te realiseren.
 4. Ohpen is GOEDKOOP
  We berekenen altijd slechts 1% (inclusief BTW) van uw belegde vermogen als kosten per jaar, en zijn daarom wel tot 80% goedkoper dan de concurrent. Dit verschil levert u al snel 30% meer rendement na 10 jaar op!”

Hoe innovatief is Ohpen?

“We zijn de enige partij die alle processen volledig hebben geautomatiseerd op ons platform. Daardoor kunnen we zo goedkoop zijn en dat is goed voor het rendement van de klant. Daarnaast hebben we institutionele software (voor het bepalen van je asset allocatie) toegankelijk gemaakt voor particulieren.

Maar eigenlijk is het meest innovatieve dat we geen enkele verborgen kosten hebben!”
Waar staat Ohpen over 5 jaar?

“Dan zijn we nog steeds bezig om open, eerlijke en transparate financiële producten aan te bieden aan de consument. Die zo goedkoop mogelijk zijn.”

7 antwoorden
 1. mark.pals@gmail.com'
  Mark zegt:

  Volgens een wetenschappelijk onderbouwd model (dat duizenden scenario’s voor u doorrekent!) komen we tot …. een portefeuille die voor x% bestaat uit ons groeifonds (aandelen) en y% uit ons beschermfonds (obligaties). Briljant!

  Beantwoorden
 2. bestuur@beleggerscooperatie.nl'
  Frans de Hoog zegt:

  Nu Ophen life is, heb ik de voorwaarden goed door kunnen lezen.

  a.Is mijn conclusie juist dat de 1 % beheerfee exclusief de TER van de trackers is? Ofwel dat je dan totaal gemiddeld uitkomt op 1,3 tot 1,5%

  b. Ophen is transparant, maar klopt het dat je als client niet weet welke trackers je in portefeulle hebt?

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Gerelateerd artikel: Ophen breekt de vermogensbeheermarkt open […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.