ING Beleggingsfondsen nu op de iPhone

Leestijd: 3 minuten

In navolging van ABN AMRO heeft nu ook ING een iPhone app op de markt gebracht voor beleggers. Er zijn echter nog al wat verschillen met de ABN AMRO Beurstrends app.  Meer hierover verderop in dit blogartikel.

ING zegt het volgende in een nieuwsbericht over haar zogeheten Fondsen app:

“Met de Fondsen app van ING Investment Management kun je overal je ING beleggingsfondsen bijhouden. Per fonds zijn de koers en rendementen beschikbaar. Door jouw ING beleggingsfondsen in Mijn Fondsen te zetten kun je in 1 overzicht al je fondsen bij houden. De vooruitzichten van de experts van ING Investment Management kun je bekijken in korte webcasts met bijbehorende artikelen. Zo blijf je eenvoudig en altijd op de hoogte wat er speelt op de financiële markten.”

Onderstaande demo geeft een goed beeld van de applicatie. Omdat ING de demo in wmv-formaat op haar internetsite heeft gezet, hetgeen niet handig is voor Apple-gebruikers (en in het bijzonder iPhone-gebruikers), heb ik de demo op YouTube gezet.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ih2YF5noCGk]

ING Fondsen is alleen geschikt voor mensen die in ING beleggingsfondsen (willen) beleggen. In het kader van customer advocacy is het jammer dat je alleen de koersen en de performance van de ING beleggingsfondsen kunt zien, omdat ING een breder aanbod heeft van beleggingsfondsen dan alleen haar eigen fondsen. De app is uitgebracht door ING Investment Management, dus begrijp ik dat wel weer. Zij zijn natuurlijk verantwoordelijk voor het beheer van deze fondsen.

Daarnaast zou het mooi zijn als je, vergelijkbaar aan de ABN AMRO Beurstrends app, een schaduwportefeuille van je beleggingsfondsen kunt creëren en het beleggingsresultaat op de voet kunt volgen. Niets van dat.  Misschien moet ik niet te veel de nadruk leggen op de verschillen. Beleggers in beleggingsfondsen zijn minder actieve beleggers en waarschijnlijk minder gebrand op actueel inzicht en resultaat.  Voor die belegger zal de ING Fondsen app waarschijnlijk volstaan, alhoewel een beleggingsfondsenbelegger niet of nauwelijks de aandrang zal hebben om onderweg even op de telefoon te kijken naar de koersen van zijn beleggingsfondsen. De meer actieve belegger daarentegen belegt niet in beleggingsfondsen en zal zich eerder aangetrokken voelen tot de ABN AMRO Beurstrends app. De app van ABN AMRO geeft dan ook geen inzicht in beleggingsfondsen, maar alleen in AEX- en AMX-aandelen en indices.

Op iPhone Club geven veel iPhone-gebruikers de ING een veeg uit de pan. Reacties als ‘ zorg eerst dat de iPhone app voor bankieren goed werkt en kom dan pas met een beleggings app‘ voeren de boventoon. De Rabobank heeft dat beter begrepen dan de ING en ABN AMRO. Zij heeft haar iPhone app voor mobiel bankieren goed op orde.

Laat ik toch nog positief eindigen. Ik vind de video’s van de experts een goede functionaliteit binnen de ING Fondsen app. Wellicht dat ABN AMRO zijn video’s van de beleggingsexperts die nu ook op ABN AMRO TV te zien zijn, kan toevoegen aan de Beurstrends app.

De ING Fondsen app is te downloaden in de iTunes App Store.

Share

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.