Geldautomaat 2.0, het nieuwe pinnen (2)

Leestijd: 2 minuten

In een eerder artikel schreef ik al over de door IDEO ontwikkelde nieuwe geldautomaat in opdracht van de Spaanse bank BBVA.  Nu is er ook nog de Canadese bank FirstOntario Credit Union, die als eerste bank een innovatieve geldautomaat van uGenius in gebruik neemt.

Op het eerste oog is het verschil tussen de door IDEO ontworpen geldautomaat en die van uGenius toch een beetje het verschil tussen Apple en Dell. De geldautomaat van de BBVA heeft de looks van een iPad. De geldautomaat van de FirstOntario Credit Union lijkt toch meer op de geldautomaat 1.0. Uiterlijke schijn bedriegt echter.

uGenius heeft de Personal Teller Machine (PTM) al in 2009 ontwikkeld met als doel de transactiekosten in een bankfiliaal terug te dringen. De PTM kan 95% van de transacties die een doorsnee Amerikaans bankfiliaal te verwerken krijgt afhandelen. Onderstaande video geeft een goed beeld van de mogelijkheden van de geldautomaat.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=u0YU3aBhysA]

uGenius roemt haar eigen geldautomaat vooral om haar human touch. Dat mag wel heel gebruikersvriendelijk klinken, maar de geldautomaat kan een aantal transacties nog niet uitvoeren zonder de tussenkomst van een bankmedewerker, die via een videoverbinding op afstand de transacties begeleid cq. uitvoert. Nadat ik de video had bekeken kreeg ik het idee dat een aantal van die transactiehandelingen verder geautomatiseerd zouden moeten kunnen worden. Dus in mijn optiek niet de geldautomaat 2.0, maar eerder de geldautomaat 1.5.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.