Bankieren met de iPh… eh… de Android: Bouwdepot app van AEGON

Leestijd: 2 minuten

De regelmatige lezer van Finno kent de artikelen ‘Bankieren met de iPhone‘ wel. Soms krijg ik van Android smartphone bezitters commentaar dat ik niet over Android apps schrijf. Tja, het is nu eenmaal zo dat tot op heden alle apps voortgebracht door banken en verzekeraars als eerste op de iPhone verschenen.

Sinds gisteren is daar verandering ingekomen. AEGON lanceert haar Bouwdepot app als eerste voor het Android besturingssysteem. De iPhone volgt overigens een week later. Met de Bouwdepot App kan je eenvoudig je declaraties, die ten laste van je bouwdepot moeten gaan, indienen. AEGON is de eerste bankverzekeraar die een dergelijke app introduceert.

Binnen 24 uur geld op je rekening

Iedereen die in het verleden wel eens een (nieuwbouw) huis heeft gekocht, kent de administratieve rompslomp van het betalen van facturen ten laste van het bouwdepot. Kopie maken van het origineel, origineel met begeleidend formulier insturen en vervolgens afwachten hoe snel de bank of verzekeraar de rekening betaalt.

AEGON brengt daar met de Bouwdepot app nu verandering in. Je vult het bedrag van de factuur en het factuurnummer in. Je maakt met je smartphone een foto van de te betalen rekening en drukt op ‘OK’. Binnen 24 uur wordt de factuur betaald. Hoe simpel kan het zijn? Je hoeft overigens niet alsnog originele facturen na te sturen.

Naast facturen betalen, kan je met de Bouwdepot app ook je budget bijhouden en zien welke onderdelen je al hebt betaald.

“AEGON wil met deze app de klant beter inzicht geven in de financiële afhandeling van de bouw of verbouwing van de woning en de service versnellen”, staat er in het persbericht.

De AEGON Bouwdepot App is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Everest.

Eerst Android, dan iPhone

Heeft AEGON een trend gezet, door eerst de app op Android uit te brengen? Wellicht wel. Als ik onderstaande statistieken mag geloven, dan groeit Android nu wel erg hard. Overigens niet ten koste van de iPhone, maar wel ten koste van de Blackberry. Helemaal niet vreemd, als je bedenkt dat er meerdere telefoonmerken zijn, die het Android besturingssysteem gebruiken.

Ik ben benieuwd of AEGON daadwerkelijk de trendsetter is. Welke financiële instelling volgt met een app, die als eerst op het Android platform verschijnt? Marketing wise misschien best verstandig.

Je kunt de Android Bouwdepot app gratis downloaden in de Android Market.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.