5 opvallende apps van buitenlandse verzekeraars

Leestijd: 4 minuten

Een app maken als verzekeraar is niet heel moeilijk. Ervoor zorgen dat klanten je app downloaden is ook goed te doen. Maar hoe zorg je ervoor dat klanten de app ook op hun smartphone houden?

Waarbij veel Nederlandse verzekeraars de focus leggen op het schade melden via een app, kiezen een aantal buitenlandse verzekeraars voor een andere aanpak. Om toch relevant te zijn voor klanten zonder dat er schade is. Wij hebben er vijf voor je uitgekozen.

Allstate

Allstate is een verzekeraar uit de Verenigde Staten die zeer actief is met mobiele applicaties. In totaal heeft Allstate zes verschillende smartphone apps. Twee opvallende apps zijn de Allstate Mobile app en de Good ride app.

Allstate Mobile – alles bij de hand

Allereerst lichten we een app uit zonder frivoliteiten maar die wel bijzonder goed is uitgewerkt. Allstate Mobile biedt de gebruiker een totaalpakket; van polisinformatie en de status van een eventuele schademelding tot ondersteuning bij een ongeluk. Het goede van deze app is de totaliteit. De klant heeft letterlijk alles bij zich op zijn smartphone. Download de app gratis in de iTunes Appstore, Android Market of Blackberry Appworld.

Allstate Good ride – handig voor motorrijders

Een andere app van Allstate richt zich specifiek op motorrijders. Zij kunnen met de app ritten plannen en vastleggen. Via GPS is het mogelijk bij te houden welke route en hoeveel kilometers je gereden hebt. Een gebruiker kan direct notities en foto’s toevoegen aan de gereden route. Door de koppeling met Twitter en Facebook is het ook mogelijk om routes uit te wisselen met andere motorrijders. Om deze app te gebruiken is het niet nodig om klant te zijn van Allstate.

De link met verzekeren: bij pech kan een gebruiker direct contact opnemen met de hulpdienst van Allstate. Daarnaast is het mogelijk om het onderhoud van de motor bij te houden in een logboek en kan er een herinnering ingesteld worden voor toekomstig onderhoud. Dit is in het kader van preventie een goede feature.

Een goede aanvulling voor deze app zou zijn; de mogelijkheid voor klanten van Allstate om gelijk via de app een schade te melden. Download de app gratis in de iTunes Appstore.

Pantaenius Yacht Insurance

Pantaenius Yacht Insurance is een verzekeraar uit Duitsland die zich specifiek richt op het verzekeren van zeilboten, motorboten en jachten. De app die deze verzekeraar aanbiedt, beschikt over de standaard functionaliteiten als schade melden, noodnummers, checklist voor wat te doen bij een noodsituatie. De feature die voor hun doelgroep een meerwaarde biedt, is de mogelijkheid om maritieme weervoorspellingen te bekijken.  Dit maakt het een zeer relevante app voor booteigenaren. Je kunt de app gratis downloaden in de iTunes Appstore.

NRMA Insurance

NRMA Insurance is een Australische verzekeraar die een hele andere benadering kiest met apps. Zo heeft NRMA een Car Inspector app en Car Park Challenge game ontwikkeld.

Car Park Challenge

Het doel van het spel is om zo snel mogelijk je auto te parkeren. Een speler doorloopt verschillende levels. Voor en na het spel ziet de speler informatie over autoverzekeringen, bijv. of een bepaalde schade wel of niet gedekt is. De game is gratis te downloaden in de iTunes Appstore en de Android Market.

Car inspector app

Met de Car inspector app kun je voor elke nieuwe auto zien hoe deze scoort op veiligheid, economische en milieu factoren.

Deze informatie kun je vergelijken met andere modellen. Dit is ontzettend relevant voor mensen die een nieuwe auto kopen. Doordat direct een premieberekening voor de autoverzekering opgevraagd kan worden biedt deze app relevantie op het juiste moment. In dit geval niet een schade evenement maar bij het afsluiten van een verzekering. De app is te gratis te downloaden in de iTunes Appstore.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.