[finno]’s Keek op de Week – 50

Leestijd: 3 minuten

finno Keek op de Week ING Nationale Nederlanden eM! Payment Movenbank Renteweter

Ruim een jaar geleden konden we de Rabobank nog wel als voorloper bestempelen als het gaat om mobiel bankieren. Maar ondertussen heeft de ABN AMRO de Rabobank ingehaald en komt ook de ING langszij. In deze Keek op de Week aandacht voor de nieuwe update van ING’s Mobiel Bankieren app. En er is nog meer mobiel nieuws. De nieuwe Nederlandse start-up èM! Payment biedt een nieuwe manier van mobiel betalen.

De terugblik op de afgelopen week levert ook nog het volgende nieuws op. Nationale Nederlanden heeft een nieuw extranet voor intermediairs gelanceerd. Interessant in het licht van het provisieverbod 1 januari aanstaande. Tot slot in het Keek op de Week Theater nog een mooie video van Movenbank.

ING breidt haar app uit met inzicht in creditcarduitgaven

Ruim een jaar geleden was de ING Mobiel Bankieren app, die gebruik maakte identificatie op basis van Microsoft Live Messenger (ING Buddy chatrobot), nog fel bekritiseerd. De ING heeft daar veel van geleerd. Max Mouwen, Directeur Internet Verkoop & Service trok onlangs op Emerce eFinancials het boetekleed aan: “Dat hebben we niet goed gedaan”. Maar na de lancering van een geheel vernieuwde mobiel bankieren app in november vorig jaar heeft ING veel goed gemaakt. In een sneltreinvaart worden er met een agile ontwikkelmethode (scrum) updates opgeleverd, waarbij de klant sturend is in de ontwikkelkalender.

 

ing-mobiel-bankieren-app-ontwikkelkalender-finno.png

De ING-klant wilde inzicht in creditcardbetalingen en krijgt dat nu. Deze week lanceerde de ING de zoveelste update van de Mobiel Bankieren App. De nieuwe mogelijkheden zijn: inzicht in creditcarduitgaven tot 15 maanden terug, inzicht in de resterende bestedingsruimte, de mogelijkheid om extra af te lossen en inzicht in reserveringen op de creditcard. Bij een volgende update wordt het mogelijk om berichten te tonen.

Nationale Nederlanden lanceert extranet voor adviseurs

Afgelopen week lanceerde Nationale Nederlanden voor adviseurs een nieuw extranet. Via adviseur.nn.nl kan een adviseur offreren, aanvragen en muteren. Daarnaast houdt Nationale Nederlanden via adviseur.nn.nl de adviseurs op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt, haar campagnes, haar dienstverlening en innovaties op het vakgebied. De adviseur wordt ook ondersteund met productinformatie en rekentools.

extranet-portal-adviseurs-intermediair-nationale-nederlanden-finno.png

 

Nationale Nederlanden wil de adviseurs zo goed mogelijk ondersteunen in hun dienstverlening aan hun klanten. Dat wordt met ingang van 1 januari 2013, als het provisieverbod op complexe producten ingaat, misschien nog wel belangrijker. Adviseurs die voorheen door Nationale Nederlanden (goed) werden betaald, zullen nu niet vanzelfsprekend meer voor Nationale Nederlanden kiezen. Voor de Rotterdamse verzekeraar is het dus belangrijk om adviseurs zo goed mogelijk te ondersteunen, waardoor ze wellicht een voorkeur ontwikkelen voor de producten van Nationale Nederlanden. Merkloyaliteit onder adviseurs gaat belangrijk worden voor verzekeraars.

Wellicht kan de verzekeraarsbranche nog iets ‘leren’ van de farmaceutische industrie. Deze branche heeft zich in het verleden gespecialiseerd in het paaien van artsen en apothekers, om uiteindelijk haar producten bij de artsen en apothekers op het schap te krijgen.

Gespot: èM!, een nieuwe manier van mobiel betalen

De officiële lancering van èM! Payment staat gepland voor tijdens de Webwinkel Vakdagen (januari aanstaande). Medio januari kan je op [finno] een interview lezen met CEO Arlette Broex. Tot die tijd moet je het doen met deze korte bijdrage en onderstaand filmpje.

èM! is een initiatief van een aantal professionals uit de betaalwereld. Vanaf de lancering in januari kan een klant met èM! betalingen doen via (mobiele) websites en (mobiele) app’s. De klant doet een betaling ten laste van zijn èM!-account of met een incasso (mobiel machtigen). Momenteel loopt er een pilot met een vuurwerkwinkel. Daarnaast wordt er al hard gewerkt aan uitbreiding van de betaalmogelijkheden, zoals mobiel betalen aan de kassa. In de tweede helft van 2013 wordt de Europese uitrol verwacht.

Ik heb voor dit moment nog wel wat vragen, maar die bewaar ik voor mijn interview met Arlette Broex. Tot die tijd wens ik ze veel succes met de lancering.

Mooi van Movenbank

Brett King, de schrijver van het boek Bank 2.0 en de opvolger Bank 3.0, brengt momenteel zijn visie met Movenbank in de praktijk. Al vaker besteedde ik aandacht aan Brett en zijn Movenbank (hier en hier) De Amerikaanse Movenbank is nog steeds in de beta-fase, maar de contouren van de dienstverlening worden steeds duidelijker. Uiteraard biedt ook Movenbank een digitaal huishoudboekje. Op zich is dat niet bijzonder, maar ze hebben wel een sfeervol filmpje gemaakt met een emotionele boodschap: “most fear comes from not knowing(…) don’t be afraid, know more about your money.”

Tot de volgende Keek op de Week.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.