Paygel wint eerste Dutch FinTech Hackathon

Leestijd: 3 minuten

winnaars Dutch Fintech hackathon Rabobank Paygel Startupbootcamp finno

Door Najoua Benali

Team ‘Paygel’ (spreek uit: peegel) heeft 6 juli de eerste Dutch Fintech Hackathon gewonnen. Het Paygelteam ontwikkelde binnen 48 uur een dienst om makkelijker, sneller en veiliger een online betaling te doen. De winnaars gingen met 5.000 euro naar huis en maken  kans op deelname aan een accelerator programma van UtrechtInc.

De publieksprijs, die uit iPads bestond, ging naar team ‘Fritz’. Dit team bouwde een app waarmee ouders betalingen kunnen goedkeuren.

Eerste Dutch FinTech Hackathon

Rabobank organiseerde afgelopen weekend samen met UtrechtInc, Ordina, Economic Board of Utrecht, TNO de eerste Dutch Fintech Hackathon in het kantoor van UtrechtInc in Utrecht. In 48 uur werden 63 deelnemers, verspreid over 15 teams uitgedaagd om een technische oplossing voor “Next Generation Financing” te ontwikkelen. Alle teams konden gebruik maken van API’s van Openbank project, PostNL, OAuth.io, LiquiDYodlee, MyOrder en Paypal. Het was een spannend weekend waarin weinig werd geslapen, hard werd gewerkt, maar ook werd genoten. “Voor ons is deze Hackathon geen ‘one day fly’. Als Rabobank willen we onderdeel zijn en blijven in het ecosysteem van FinTech startups en ontwikkelaars”, vertelt Maarten Korz, innovatiemanager bij Rabobank.

winnaars Dutch Fintech Hackathon Fritz next generation financing finno

Fritz, de winnaar van de publieksprijs

Meer dan programmeren

Er werd tijdens de Hackathon vooral geprogrammeerd, maar er gebeurde meer Deelnemers konden workshops volgen van onder andere pitch trainers, om hun pitches aan te scherpen en er waren experts van API leveranciers aanwezig om de teams op weg te helpen. De deelnemers ontspanden zich met een potje schaken, tafelvoetbal en tafeltennis. En als alles toch vast kwam te zitten, konden ze hun schouders en rug laten masseren. De uitsmijter van het weekend was de kwartfinale van het WK, Nederland-Costa Rica. Deze werd door velen met de laptop op schoot gevolgd.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XmBwDguftVY&]

Sfeerimpressie Dutch Fintech Hackathon

Hoog niveau

De vijfkoppige jury was erg onder de indruk van de kwaliteit van de pitches. Nektarios Liolios, managing director van Startupbootcamp FinTech: “Ik zie veel hackathons en pitches, maar jullie hebben geweldige zaken gebouwd dit weekend.” Ook Annemarie van den Berg, directievoorzitter Rabobank Utrecht, was onder de indruk: “ Wat een energie en snelheid. Mooi om de passie van deze teams te zien met het onderwerp FinTech.” Naast Nektarios en Annemarie bestond de jury ook uit Richard Straver, serial entrepreneur in FinTech, Tony Bosma, Trendwatcher en Allard Luchsinger, director of Velocity Capital.

Winnaars

Een grote diversiteit aan pitches werd gisteren aan de jury gepresenteerd: rekening delen, fraude detectie, WMO advise module, realtime risico analyse, iBeacon shopping app (add on op MyOrder), crowdfunding en banken platform, verzekering van zeecontainers. De uiteindelijke winnaar, Paygel, ontwikkelde een dienst om makkelijk, snel en veilig een online betaling kan doen. Het online winkelen kan gewoon op laptop of tablet. Het betalen gebeurt met Paygel op het mobiele device. De klant kan een stuk makkelijker en sneller een betaling doen, omdat zijn gegevens al bekend zijn in de app. De publieksprijs ging naar Fritz. Zij ontwikkelden een app, die ouders de online aanschaf of betalingen van hun kinderen (of grootouders) kunnen. Een speciale onderscheiding ging naar DonationBundle.org. Dit platform biedt een donatiebundel aan. Je kiest elke maand in je bundel welke doelen je wilt steunen. En je krijgt de vrijheid om de bundel, dus de doelen, te veranderen wanneer je wilt. Dit platform werd gebouwd door de ontwikkelaars van MoneyMonk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.