Creditcardbetalingen accepteren met Square op je smartphone

Leestijd: 2 minuten

Van Twitter wist mede-oprichter Jack Dorsey al een succes te maken. Eind vorig jaar startte hij de mobiele betaaldienst Square. Finno is benieuwd of hij ook hier een eclatant succes van weet te maken. Aanvankelijk kende de introductie van Square nog wat technische hobbels, zodat pas deze week Square met een tweede generatie paslezer officieel van start is gegaan.

Met de Square App en de paslezer die je in de hoofdtelefooningang van je telefoon plugt, maak je van je telefoon een apparaat dat creditcardbetalingen kan accepteren.

Zoals het wel vaker gaat bij start-ups ontstaat er een idee, omdat er iemand een keer tegen een probleem aan loopt. Zo ook bij Square, valt te lezen op hun internetsite:

In February 2009, Jim McKelvey wasn’t able to sell a piece of his glass art because he couldn’t accept a credit card as payment. Even though a majority of payments has moved to plastic cards, accepting payments from cards is still difficult, requiring long applications, expensive hardware, and an overly complex experience. Square was born a few days later right next to the old San Francisco US Mint.

Vandaag de dag is het Square team erop gericht de wereld van betalingen te verbeteren. Ze zien het doen van betalingen als inherente sociale interactie, waar we dagelijks mee te maken hebben.

Met de Square kan iedereen in het bezit van een smartphone creditcard betalingen accepteren. Square functioneert in combinatie met de iPhone, iPod Touch, iPad, en diverse andere toestellen met het besturingssysteem Android. Het maakt de toepassing vooral geschikt voor mensen die niet willen of kunnen investeren in dure point of sale apparatuur die acceptatie van creditcardbetalingen mogelijk maakt. Met Square kan iedere marktkoopman zijn koopwaar laten betalen met een creditcard. Square brengt de acceptant van creditcardbetalingen de volgende kosten in rekening: 2,75% over het bedrag dat betaald moet worden en $0,15 per transactie. Er zijn verder geen kosten. Square is een interessant alternatief voor creditcardacceptanten, maar jammer genoeg vooralsnog alleen maar te gebruiken in één van de 50 Verenigde Staten. Onderstaande video laat de werking van Square zien.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=J2_u2nMsgjg]

Hoe zit het met de veiligheid van Square? Uiteraard neemt Square de veiligheid heel serieus, maar daar waar we in Europa afstappen van swipe-transacties en de veilige EMV-chip met pin omarmen is Square juist op swipe gebaseerd. Je moet de magneetstrip van de creditcard nog steeds door een lezer halen en dat maakt fraude (skimming) nog steeds mogelijk. Dit zou wel eens de reden kunnen zijn dat Square nooit populair wordt in Europa, ondanks zijn gebruikersgemak.

0 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] mobiel- en/of contactloos betalen. Denk aan het Nederlandse initiatief Sixpack, Visa PayWave en het Amerikaanse Square. Het onderscheidende zit ongetwijfeld in de compleetheid van het […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.