Buckaroo lanceert als eerste betaalprovider Pay by Bank in Nederland

Leestijd: 2 minuten

[PERSBERICHT] – Buckaroo lanceert als eerste betaalprovider Pay by Bank in Nederland, de nieuwe online betaalmethode voor e-commerce. De introductie van Pay by Bank is een reactie op de sterke verschuivingen op de betaalmarkt, waardoor er een groeiende behoefte is ontstaan aan een voordelig alternatief dat naast iDEAL een vast prijsbeleid hanteert. Met Pay by Bank biedt betaalprovider Buckaroo het alternatief waarmee webshops het checkout proces tot 25% kunnen verkorten zonder hiervoor meer te betalen.

Buckaroo Pay by Bank: conversie verhogend, snel & intuïtief 

Pay by Bank verkort het checkout proces met als resultaat: een eenvoudiger, efficiënter en sneller online aankoopproces, en verhoging van de conversie voor de webshop. Voor consumenten betekent betalen via Pay by Bank dat ze betalen in de eigen vertrouwde bankomgeving zonder herhaaldelijk hun betaalgegevens in te hoeven vullen. De meest gebruikte banklogo’s worden in de checkout van de webwinkel vooraan gezet en bij vervolgbetalingen wordt de voorkeursbank van de consument onthouden.

“Bij onze klanten staan we bekend als een betrouwbare partner die meedenkt in het optimaliseren van betaalprocessen. De behoefte van onze klanten staat altijd voorop. We wilden een online betaalmethode op de markt introduceren die de conversie verbetert, gemakkelijk te integreren is en die merchants, met het oog op verder groei, later dit jaar ook kunnen aanbieden in andere EU-landen”, aldus Joeri van Puffelen, Project Manager Business Development bij Buckaroo

Innoveren op de betaalmarkt 

Pay by Bank is een betaalmethode die gebaseerd is op de Payment Service Directive 2 (PSD2). Deze wet werd in 2019 in Nederland geïntroduceerd. Met PSD2 is ook de term ‘Open Banking’ in het leven geroepen dat de ontwikkeling van nieuwe manieren van online betalen mogelijk maakt.

Voor de lancering werkte Buckaroo nauw samen met IbanXS, een Open Banking platform dat connecties heeft met meer dan 2.000 Europese banken. Om Pay by Bank aan te kunnen bieden zijn door De Nederlandsche Bank (DNB) geautoriseerde licenties vereist. In 2020 heeft Buckaroo – als één van de weinige betaalproviders – PSD2 licenties 7 (PISP) en 8 (AIS) verworven. Dit stelt Buckaroo in staat om als Payment Initiation Service Provider (PISP) betalingen te initiëren. Als Account Information Services Provider (AIS) kan Buckaroo met toestemming van de consument toegang verkrijgen tot de betaalgegevens.

Photo Credits: LightFieldStudios (via Envato Elements)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.