Over [finno]

[finno] is een blog over innovatie in de financiële sector. Jaren geleden begonnen als persoonlijke blog van Pascal Spelier, maar inmiddels uitgegroeid naar een platform voor bloggers met een passie voor innovatie in de financiële sector.

Een kleine geschiedenis van hoe het allemaal begon…

2008

“In 2008 werkte ik als New Business Development Manager bij de afdeling Innovatie Zaken van ABN AMRO. Met een team van gepassioneerde innovators bouwden wij een virtueel bankkantoor in Second Life, creëerde ik samen met Durk Jan de Bruin, bekend van Startpagina, een webwinkeloplossing en was ik verantwoordelijk voor Flametree, een online sociaal netwerk voor ondernemers.”

“In die tijd starte ik ook [finno]. Ik wilde mijn collega’s en mijzelf een platform bieden om zo nu en dan artikelen te publiceren over innovatie in de financiële sector. Maar zoals het gaat, door de waan van de dag kwam het er eigenlijk niet van. Het eerste artikel dateert van maart 2008 en in een periode van ruim anderhalf jaar gebeurde er niet of nauwelijks iets.”

2009 – …

“Medio 2009 – ten tijde van de fusie met Fortis – werd de afdeling Innovatie Zaken bij ABN AMRO opgeheven. Ook was ik directeur af bij Flametree. Ik werd ‘per ongeluk’ marketeer, waarbij ik opmerk dat marketing een prachtig vakgebied is. Maar ik miste mijn betrokkenheid bij innovatie in de financiële sector.”

“Ik besloot [finno] af te stoffen en mijn passie voor innovatie in de financiële sector een plek te geven in een blog. Vanaf dat moment ging ik actief schrijven, vaak ‘s-avonds op de bank met een glaasje wijn erbij.  Soms één artikel per week, maar meestal twee. Mijn blog werd mijn belangrijkste hobby en uiteindelijk een volstrekt uit de hand gelopen hobby. [finno] begon met twee lezers, ikzelf (het redigeren van mijn artikel) en mijn vrouw (“leuk stukje heb je geschreven”). Inmiddels wordt [finno] door duizenden lezers gevolgd, mede dankzij de vele bloggers die ook een (gast)bijdrage leverde.”