Pascal Spelier

Pascal Spelier

Eigenaar

Met 25+ jaren ervaring in de financiële sector heb ik vele facetten van deze boeiende sector, die altijd in beweging is, gezien. Verandering is een belangrijke constante die voortdurend om innovatie vraagt, soms incrementeel, soms radicaal. Vanuit mijn passie voor innovatie streef ik voortdurend, altijd vanuit het perspectief van de klant, naar een betere financiële dienstverlening voor consumenten en bedrijven. Dat kan zijn aan de ‘voorkant’, dus bouwen aan onderscheidende customer journeys (o.a. propositie-ontwikkeling). Of aan de ‘achterkant’, waar processen en technologie een belangrijke bijdrage leveren aan de uiteindelijke customer experience. Met mijn blog als instrument volg ik de ontwikkelingen op het vlak van innovatie in de financiële sector op de voet. Schrijven over innovatie in de financiële sector helpt mij ook om afgewogen oordeel te vormen over innovaties.

Arie Blokland

Arie Blokland

Business Developer bij ABN AMRO Hypotheken

Vanuit het perspectief van Service Excellence ziet Arie technologische innovatie gecombineerd met menselijke uniciteit uitblinken in zowel klantbeleving als economische effectiviteit.

Arie schrijft de artikelen op basis van zijn professionele expertise en persoonlijke interesses, en doet dit op persoonlijke titel. Vaak raakt hij geïnspireerd voor zijn artikelen tijdens ervaringen als klant in de retail en horeca.

Nathan Brouwer

Nathan Brouwer

Enterprise Account Executive, Figlo

Nathan is werkzaam als Enterprise Account Executive bij Figlo. Hij helpt klanten van Figlo met het benutten van de mogelijkheden van de innovatieve Figlo technologie. Hij begeleid het traject van strategie tot aan de implementatie. Dit doet hij vanuit de visie om een samenwerking tot stand te brengen tussen de klant, Figlo en eventuele partners, die met een frisse blik bijdragen aan de vraagstukken van de klant.

Nathan heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen Financial Services. Dit ,gecombineerd met een technische achtergrond als grondlegger van het Figlo Platform, zorgt ervoor dat hij uitermate goed de brug weet te leggen tussen vragen vanuit de business en de technische mogelijkheden. Hij wordt enthousiast van mooie ideeën, concepten en strategie. Maar dan gekoppeld aan een resultaat in de praktijk. Hij is pragmatisch en actiegericht.

Thijs Venneman

Thijs Venneman

organisatieadviseur, Turner

Thijs heeft een grote drive om financiële dienstverlening te veranderen en te vernieuwen. Hij ziet het continu verbeteren en innoveren van processen in financiële dienstverlening als een onvermijdelijke en onuitputtelijk bron van energie. In zijn blogs herken je zijn multidisciplinaire aanpak, gebaseerd op zijn inzichten en ervaring als bankier, toezichthouder, wetgever en hands-on consultant

Thijs werkt in het dagelijks leven als organisatieadviseur bij Turner, de in Leusden gevestigde strategie-executiespecialist.

John Raijmakers

John Raijmakers

Senior Consultant Financiële Logistiek, Rabobank

Volgens John is innovatie vooruitstrevend denken en de durf hebben om van ‘gebaande paden’ te gaan. Op een positieve manier ‘eigenwijs’ zijn, daar houdt hij wel van. Vandaar dat hij als ‘bankman’ durf om hier te bloggen. Waarom? Het is leuk om ervaringen te delen met anderen in de hoop dat ze hier inspiratie uit kunnen halen. Noemt het de deeleconomie van inspiratie.

John werkt in de Logistiek, maar het heeft niets met vrachtwagens en pallets te maken. Het heeft wel te maken met het managen van geldstromen binnen een bedrijf en een belangrijk onderdeel is e-/ m-Commerce.

Carlien Roodink

Carlien Roodink

Partner Holland FinTech

Carlien is partner bij Holland FinTech. Holland FinTech versnelt innovaties in de financiële sector door in één netwerk startups, (grote) traditionele instellingen en investeerders bij elkaar te brengen. Schrijven is haar grote passie en met het bloggen voor sites als Finno kan zij werk en hobby combineren. Carlien is auteur van het begin 2013 verschenen boek ‘Nederland Opent’, een boek over open data en de mogelijkheden van co-creatie, crowdsourcing en e-participatie. De deeleconomie en virtuele currencies hebben haar grote belangstelling, en als gevolg daarvan is Carlien toegetreden tot de Raad van Advies van WeHelpen.

Simon van Duivenvoorde

Simon van Duivenvoorde

CCO/CMO at Aiden

Simon doet digitale dingen. Zijn claim-to-fame is zijn tenure bij Wakoopa die hij, als MD, heeft doen schalen van een tech start-up naar een globaal opererende organisatie met marktleidende software binnen marktonderzoek. Wakoopa is in 2016 gekocht door GfK.

Nu werkt Simon bij Aiden als CCO/CMO. Aiden helpt financieel dienstverleners om in digital de stap te maken van het simpelweg adverteren van producten naar het assisteren en adviseren gedurende de klantreis.

Edwin Res

Edwin Res

Marketing manager ZonnepanelenDelen

Volgens Edwin zit innovatie niet in de projecten die je doet maar in de cultuur die er heerst. Edwin is altijd geïnteresseerd in netwerken en de effecten daarvan. Van de netwerk economie, van de beurs, kennishubs tot aan social media platformen.

Edwin is marketing manager bij ZonnepanelenDelen, in die functie is hij verantwoordelijk voor de marketing en de klanten (service) van dit crowdfunding platform voor zonne-energie projecten.

Rob Dorscheidt

Rob Dorscheidt

Business Development Executive AdviceGames

Rob Dorscheidt is Business Development Executive bij AdviceGames. AdviceGames.com is een startup met vestigingen in Hilversum, San Francisco en London; AdviceGames ontwikkelt serious games en gamified apps om consumenten bewuster te maken van geldzaken en uiteindelijk financieel happy.

Daarnaast ontwikkelt Rob proposities voor de financiële dienstverlening, is hij voorzitter van een betalingsverkeer-werkgroep van De Nederlandsche Bank en voorzitter van de Beleggingscommissie van een pensioenfonds.

Joppe Smit

Joppe Smit

Senior Manager, IG&H consulting

Joppe is strategie adviseur met een passie voor vernieuwing. Hij ziet overal kansen voor nieuwe business modellen en is een overtuigd tegenstander van de status quo. Dat komt ook tot uitdrukking in zijn blogs: je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar zijn mening is in ieder geval duidelijk.

Joppe werkt in het dagelijks leven als strategie adviseur voor de financiële sector bij IG&H consulting.

Gijsbert Koren

Gijsbert Koren

Crowdfunding consultant en researcher

Gijsbert Koren is mede-oprichter van The Project App en Douw&Koren. Hij maakte een switch van design naar business development en heeft een passie voor ondernemen met een duurzame impact en is verslaafd aan het crowdfunden van toffe projecten.

Menno van Leeuwen

Menno van Leeuwen

Teamlid Ideation Innovation Centre ABN AMRO

Menno van Leeuwen is manager in het Innovation Centre van ABN AMRO. Dit is de ‘corporate garage’ van ABN AMRO waar geexperimenteerd wordt met vernieuwende, maatschappelijk relevante bedrijfsmodellen. Zijn team heeft focus op onderwerpen als smart transactions, peer2peer finance en startups & fintech.

Hij is grondlegger van Startupfriday.nl. Daarnaast is hij actief in de startup community, o.a. mentor bij de startup accelerator Startupbootcamp. Menno heeft een uitgebreid netwerk van ondernemers, professionals, investeerders en andere belanghebbenden in de technologisch innovatieve en financiele sector.

Martijn Bolt

Martijn Bolt

Senior consultant Information Management & Blockchain bij de AFM

Vanaf jonge leeftijd is Martijn omgeven door warme relaties, computers en electronica. Zijn voorliefde voor de mogelijkheden van techniek heeft zich zijn hele leven door ontwikkeld en is altijd gericht op het spanningsveld tussen mens en machine.

Na zijn studie interaction design heeft hij binnen de publieke en private sector gewerkt aan technologische innovatie en organisatie- ontwikkeling. Martijn werkte aan startups, telecom & mediabedrijven, in de detachering, bij de rijksoverheid en bij ZBO’s.

Gastblogger

Gastblogger

Fantastische gasten die hier af en toe bloggen