Emma heeft een droom….. Wordt deze droom werkelijkheid met Capsearch?

Leestijd: 2 minuten

De droom van Emma was de concrete casus in de pitch van Capsearch tijdens Emerce eFinancials 2017.

Emma heeft een kledingwinkel en heeft de ambitie om een tweede winkel te openen. Haar huisbank probeert op allerlei manieren intern het financieringsverzoek goedgekeurd te krijgen. Na weken wachten vangt ze alsnog ‘bot’ en de relatiemanager zit met zijn handen in het haar om dat hij echt gelooft in het bedrijf. De bancaire oplossing houdt op en er zijn geen alternatieven meer binnen de bank.

Wat kan Capsearch hierin betekenen?

Capsearch is een software oplossing voor het professionele intermediair kanaal in het MKB-segment. Capsearch heeft enerzijds een aantal grote financieringspartijen aangesloten. Enkele namen zijn ABN AMRO, Collin Crowdfund, Rabobank en BNP Paribas Factoring. Anderzijds een aantal professionele intermediairs.

Met het platform kan het intermediair samen met de ondernemer het financieringsverzoek volledig voorbereiden en alle benodigde informatie beschikbaar stellen. Met Capsearch kan men kiezen welke financier het beste past bij dit financieringsverzoek. Als een bancaire oplossing niet voor de hand ligt in een bepaalde situatie, dan kan de klant beter direct naar bijvoorbeeld een crowdfunding platform gaan. Bespaart tijd en energie!

Capsearch uniek?

In zekere zin is Capsearch uniek. Met de komst van SBR (=Standaard Business Reporting) is het elektronisch aanleveren van gegevens wel anders geworden. Echter, de keuze uit verschillende financiers is er niet en dit betekent dat je als ondernemer afhankelijk bent van de kennis van het intermediair van alle financieringsvormen die er zijn. Capsearch voorziet hier in een behoefte. Daarnaast is er bij ondernemers behoefte aan persoonlijk advies. Kortom, een mooie combinatie van het slim kiezen en aanbieden van een financieringsverzoek bij de júiste financier met persoonlijk advies.

Lees ook: Capsearch wil dé marktstandaard zijn voor het aanvragen van MKB-financieringen

Wat is er meer in de markt van Capsearch?

In het algemeen verschuift het zakelijk MKB financieren meer en meer naar een regisseursrol (zie ook mijn blog Een beetje van jezelf, en een beetje van Maggi. Banken hebben te maken met verscherpte vermogenseisen en particulieren zoeken een alternatief voor de lage spaarrente. De partij die de beste combinatie van financieringen kan maken, zal de ‘strijd’ winnen. Gelijktijdig blijft een financiering de combinatie tussen online soepel aanbieden met een persoonlijk advies.

Dichtbij het model van Capsearch zijn er meer oplossingen in Nederland. De meest opvallende is  Loanstreet. Loanstreet legt een directe koppeling met de administratie van een bedrijf. Op dit moment Exact Online en Twinfield. Binnen één minuut weet je of de gewenste financiering haalbaar is. Is deze haalbaar? Dan leg je de aanvraag direct bij een twintigtal financiers voor.

Lees ook: ‘LoanStreet, de opmaat naar het frictieloos aanvragen van een financiering

Daarnaast zijn er initiatieven zoals Rabo & Co. Een platform waarbij de Rabobank en haar private banking klanten het MKB kunnen financieren. Peer-to-Peer lending dus. Een accountmanager van de bank regisseert dit proces.

Emma’s droom….?

Indien Emma haar plan via het platform van Capsearch had aangeboden was er een reële kans geweest dat een andere financieringspartij de ‘handschoen’ had opgepakt. Hierin ligt dan ook  meteen de toegevoegde waarde van Capsearch!

Capsearch is een kapstok met ‘financieringshangers’ waarbij de juiste financieringshangers geselecteerd kunnen worden met behulp van het platform én een persoonlijk adviseur.

Photo credits: Gyorgy Bakos, Unsplash.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.