ABN AMRO lanceert binnenkort als eerste Nederlandse bank een iPhone app voor beleggers

Leestijd: 3 minuten

De digitale inkt van mijn vorige artikel over iPhone apps voortgebracht door financiële instellingen is nog nauwelijks droog of het nieuws bereikt mij dat ABN AMRO binnenkort een beleggingsapp lanceert. De app stelt beleggers in staat om op hun iPhone hun beleggingsportefeuille te volgen. De app zal ergens eind december ‘live’ gaan. Onder voorbehoud van goedkeuring door Apple heeft ABN AMRO wellicht een mooi gratis kerstkadootje voor alle Nederlandse beleggers onder de kerstboom.

De iPhone beleggingsapp is gebasseerd op de desktop widget van ABN AMRO Beurstrends die in 2008 werd geïntroduceerd. Deze desktop widget heeft tevens een webvariant met een auto embed functionaliteit naar Hyves en iGoogle. De iPhone app heeft echter beduidend meer mogelijkheden. De app biedt niet alleen beurstrends, maar geeft je ook de mogelijkheid een zogenoemde schaduwportefeuille vast te leggen op je iPhone. Tegelijkertijd met de lancering van de iPhone app wordt ook de widget aangepast en wordt het mogelijk informatie tussen de widget en de iPhone app te synchroniseren.

Graag neem ik jullie aan de hand van een aantal screenshots mee in de geboden functies van de app. Ze zijn beschikbaar gesteld door mijn collega Niels Rutgers, marketeer Beleggen bij ABN AMRO. De afdeling Interactive Banking van ABN AMRO tekende voor de requirements en het design.

Nadat je de app opstart wordt je gevraagd je beleggingsportefeuille in te voeren. Je kunt eenvoudig de fondsen selecteren en aantallen invoeren. Het is natuurlijk jammer dat er (nog) geen verbinding gelegd kan worden met de bank en je beleggingsportefeuille automatisch gedownload wordt. De gekozen oplossing is echter pragmatisch en gebruikersvriendelijk. Ieder nadeel heeft echter ook zijn voordeel, want de app is daardoor te gebruiken door iedere belegger. Je hoeft dus geen klant van ABN AMRO te zijn.

Heb je eenmaal je beleggingsportefeuille op je iPhone staan, dan wordt het resultaat van je totale portefeuille bijna realtime weergegeven (maximaal 15 minuten vertraging). Je kunt ook de koersen van de AEX en AMX raadplegen. De koersen zijn niet realtime, omdat realtime koersinformatie erg duur is en daarmee de app niet gratis zou kunnen zijn. De app laat in een grafiek ook de AEX zien: intraday of over een periode van een week,  twee weken, een maand, twee maanden, een jaar of twee jaar. Naast de Nederlandse AEX en AMX laat de app ook de volgende indices zien: DOW Jones, Nasdaq (VS, New York), FTSE 100 (GB, London), DAX 30 (Duitsland, Frankfurt), SMI (Zwitserland, Zurich), Euronext 100 (Frankrijk, Parijs), CAC 40 (Frankrijk, Parijs), BEL 20 (Belgie, Brussel),Hang Seng (China)en de Nikkei 225 (Japan).

De app geeft je ook toegang tot de ABN AMRO Beurstrends en opinies en analyses.

Tot slot beschikt de app ook nog over een ticker tape die de koersen van de AEX en AMX weergeeft.

Ondertussen wordt er ook al nagedacht over een tweede release. In deze release worden waarschijnlijk functies opgenomen zoals fondsalerts ontvangen o.b.v. push-notificaties, dus ook als de app niet actief is. Als ABN AMRO ook nog de Update video’s van ABN AMRO TV in de app verwerkt, dan wordt ik al belegger helemaal blij.

Share

0 antwoorden
 1. anjamoring@gmail.com'
  Anja Moring zegt:

  Goed nieuws: we kijken inderdaad naar de mogelijkheid om de beleggen-videocontent van AA TV in een volgende release mee te nemen, evenals een Beleggen-woordenboek.

  Beantwoorden
 2. Njroode@gmail.com'
  Niels zegt:

  Mooi hoor. Als ABN-AMRO nu eens een mobiel internet bankieren app ontwikkelt, zoals Rabo? Lijkt me toch wat meer bij de core-business aan te sluiten…..

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] } Eind november schreef ik al een blogartikel op Finno over de op handen zijnde iPhone app voor beleggers. Na lang wachten is de app er dan […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.