De Microsoft Surface 2.0 doet zijn intrede in Canadees bankkantoor

Leestijd: 2 minuten

In Las Vegas gebeurd meer dan gokken alleen. Het Las Vegas Hilton was afgelopen week het toneel van de Consumer Electronics Show (CES). En als ik Las Vegas Hilton hoor moet ik toch even aan Home on Monday van de Little River Band denken. Als ik naar de CES was geweest, dan was ik ongetwijfeld op maandag weer thuis geweest, want vandaag – zondag – is de laatste dag van dit grootse evenement met innovaties op het gebied van consumentenelectronica. Als ik alle verhalen mag geloven stond de CES vooral in het teken van tablets.

Op de CES was er ook aandacht voor een erg groot uitgevallen tablet, de Microsoft Surface 2.0. Op een persevenement maakte Microsoft bekend dat de Surface 2.0 ook zijn weg zal vinden naar de bankkantoren van de Canadese RBC Royal Bank (RBC).

In het artikel De financiële wereld ‘in touch’ met haar klanten schreef ik al over de mogelijkheden van (multi touch)touchscreen-technologie voor de financiële sector. In dat artikel refereerde ik ook aan een pilot van de Rabobank met de Surface 1.0. Nu is er een nieuwe Surface, die Microsoft samen met Samsung produceerde. Net als bij de eerste versie kunnen bij de nieuwe Surface meerdere mensen tegelijk gebruikmaken van het scherm. In elk pixel zit een cameraatje dat aanraking en objecten registreert. De techniek is anders dan bij een iPad. Er bestaat nog niets vergelijkbaars.

In november presenteerde RBC al een nieuwe concept store, waarin ook de oude Surface te vinden was. Nu zal ook de nieuwe Surface zijn weg vinden naar de bankkantoren van RBC. In een keynote op de CES lichtte Microsoft een tipje van de sluier op. Onderstaande video geeft een aardige, zij het beperkte, indruk van het gebruik van de Surface 2.0 in een bankkantoor.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FW-m-ZkqMXU]

Om een beter beeld te krijgen van de toepasbaarheid van een Surface in een bankkantoor, verwijs ik je naar het artikel De financiële wereld ‘in touch’ met haar klanten. In dit artikel een demo van een hypotheekadvies met gebruikmaking van een Surface.

Ben je geïnteresseerd in een meer uitgebreide demo van de Surface 2.0? Dan kan ik je onderstaande video aanbevelen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hMW7pd41Cz0]

De Surface 2.0 is een prachtig product. Met de juiste applicaties kan het scherm heel veel waarde toevoegen aan adviesgesprekken in een bankkantoor. Samen met je klant aan een Surface zitten is toch een heel andere ervaring dan tegenover elkaar zitten aan een spreekkamertafel. En voor het ontwikkelen van applicaties voor de Surface 2.0 hoef je niet naar Las Vegas of Redmond, maar kun je gewoon naar het Friese Surhuisterveen. De daar gevestigde onderneming Speak ontwikkelde al acht applicaties voor de nieuwe Surface.

0 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Pascal Spelier, Bernard Schermers. Bernard Schermers said: Klant interactie wordt opnieuw uitgevonden RT @Spelier: De MS Surface 2.0 doet zijn intrede in Canadees bankkantoor: http://wp.me/pd4kq-yF […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.