[finno] bestaat 5 jaar! Tijd voor een ranglijst: nomineer Nederland’s meest innovatieve bedrijf in de financiële sector

Leestijd: 3 minuten

header blogartikel_Pascal

Op de dag af 5 jaar geleden startte ik met [finno]. Inmiddels zijn er 285 artikelen verschenen over innovatieve ontwikkelingen in de financiële sector in Nederland, maar ook daarbuiten.

Een jubileum is een mooi moment om een ranglijst op te stellen van de meest innovatieve bedrijven in de Nederlandse financiële sector. In de laatste twee artikelen schreef ik over ‘The World’s Top 10 Most Innovative Companies in Finance‘ opgetekend door FastCompany. Nu is het tijd voor een Nederlandse lijst. Wie nomineer jij?

finno 5 jaar innovatie financiele sector

Het ontstaan van [finno]

Voordat ik jullie oproep om Nederland’s meest innovatieve bedrijf in de financiële sector te nomineren eerst een kleine geschiedenis van [finno].

Vijf jaar geleden werkte ik bij de afdeling Innovatie Zaken van ABN AMRO. Samen met mijn collega’s ontwikkelde ik destijds vernieuwende concepten voor de zakelijke markt. Vanuit deze afdeling was ik ook eindverantwoordelijk voor Flametree, een sociaal netwerk voor ondernemers. Het was in die tijd dat ik startte met [finno]; eigenlijk met als doel om samen met mijn collega’s over innovatie in de financiële sector te schrijven. Maar zoals het gaat, we waren druk met het realiseren van vernieuwende concepten en hadden dus weinig tijd om te schrijven over allerlei innovaties in de financiële sector.

eerste artikel post finno

Al snel braken er roerige tijden aan in de financiële sector. De kredietcrisis heerste, ABN AMRO werd opgesplitst en gefuseerd met Fortis. In die tijd was er, enigszins begrijpelijk, minder geld beschikbaar voor innovatie met als gevolg dat zowel de afdeling Innovatie Zaken en Flametree op hielden te bestaan.

Ik zette mijn loopbaan bij ABN AMRO voort als marketeer. Omdat ik op één of andere manier iets met innovatie in de financiële sector wilde blijven doen schudde ik het slapende [finno] wakker. Sindsdien schrijf ik ongeveer één artikel per week, soms iets meer. Werden de eerste artikelen slechts door een handjevol mensen gelezen – dit waren vaak collega’s – nu worden de artikelen op [finno] ongeveer 10.000 keer per maand bekeken door circa 5.000 unieke bezoekers. [finno] is ook allang geen hobby meer, maar een uit de hand gelopen hobby en sinds twee jaar ook een onderneming voor erbij.

De meest innovatieve bedrijven in de financiële sector

Na vijf jaar schrijven over allerlei innovatieve concepten uit Nederland en de rest van de wereld is het tijd voor een ranglijst. Geïnspireerd door FastCompany’s ‘The World’s Top 10 Most Innovative Companies in Finance‘ wordt het nu tijd voor een Nederlandse lijst. Om een plaats in FastCompany’s lijst te verdienen, moet je het laatste jaar grote invloed uitgeoefend hebben op de financiële industrie als geheel. Hoe zou de Top 10 eruit zien als het Nederlandse bedrijven in de financiële sector betrof. Staat Knab dan in de lijst, of de Rabobank met het Hypotheekdossier? Staat The Moneyer in de hoogste regionen of toch ABN AMRO met Snel Bankieren

Binnenkort stelt [finno] de Top 10 van meest innovatieve bedrijven in de Nederlandse financiële sector vast. Welke bedrijven mogen niet ontbreken? En waarom – met welke innovatie – verdienen ze een plek in de Top 10? Stuur je nominatie, maar vooral ook je motivatie naar pascal(punt)spelier(apenstaartje)finno.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.