Veilig betalen op het internet met virtuele betaalkaarten

Leestijd: 2 minuten

Elke keer als ik mijn creditcardgegevens achterlaat op het internet moet ik even slikken. Tot nu toe zijn mijn gegevens nog niet gestolen (snel afkloppen) maar ik ken genoeg mensen die plotseling vreemde betalingen op hun overzichten te zien kregen. En het internet helemaal niet gebruiken voor aankopen is voor mij ook geen optie.

Gelukkig zijn er een aantal online betaling providers die een oplossing voor dit probleem hebben: een virtuele betaalkaart. Zo’n kaart genereert voor elke betaling een nieuw kaart nummer om eenmalig te gebruiken. Dus ook al wordt dat nummer gestolen, het kan niet meer gebruikt worden.


Één van de bedrijven die deze service levert is NETELLER. Leden van dit betalingsnetwerk kunnen gratis de Net+ virtuele kaart downloaden. Deze kaart genereert eenmalig een MasterCard nummer vanaf je eigen computer of via de website van NETELLER (dus beschikbaar waar je ook bent) voor elke aanschaf die je wilt doen op het internet. Erg veilig dus voor alle sites die MasterCard accepteren, en ik moet de eerste site nog tegen komen die dat niet doet. Een goede demo is te zien op de NETELLER-website. De Net+ card is een pre-paid MasterCard dus je kan hem alleen gebruiken met geld dat je op je NETELLER-rekening hebt staan. Je kunt deze rekening eenvoudig vullen, bijvoorbeeld met iDEAL, internet bankieren of een creditcardbetaling. Het aanhouden van deze rekening is gratis.

Een andere mogelijkheid is de World Wide Wallet. Dit is een virtuele Visa pre-paid kaart, die je kan gebruiken op elke site die Visa accepteert. Ook deze kaart genereert eenmalig een (Visa) kaartnummer voor internet betalingen. Op de website van World Wide Wakket kun je met je gewone Visa kaart een virtuele pre-paid Visa kaart kopen en laden met maximaal 180 euro. Het kost 3 euro per keer dat je de kaart oplaadt. Nadeel vind ik dat je per se met een Visa kaart stortingen moet doen op je virtuele rekening en je dus wel weer je echte creditcardgegevens op het internet achterlaat…

Noot: Eduard Spelier is gastblogger op Finno. Eduard is woonachtig in Canada en als Business Analyst werkzaam bij Neteller.

Share

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.