MoneYou brengt bankieren met de iPhone weer stap verder

Leestijd: 3 minuten

Met enige regelmaat schrijf ik op Finno over nieuwe iPhone Apps voortgebracht door banken en verzekeraars. Maar niet voor iedere App pak ik mijn pen op. Zo heb ik niet geschreven over de nieuwe ABN AMRO Turbo App en de ING Sprinters App. Beiden vind ik qua functionaliteit niet onderscheidend genoeg.

Wel wil ik in dit artikel stil staan bij de nieuwe MoneYou Lenen App. Dit is alweer de vierde iPhone App van MoneYou.

Laat ik eerst nog even terugkomen op de ABN AMRO Turbo- en ING Sprinter App. Waarom zijn deze niet onderscheidend genoeg? Omdat Turbo’s en Sprinters beleggingsproducten voor actieve beleggers zijn, zou je ook willen dat je via de App’s transacties kunt doen. Maar dat is (nog) niet mogelijk. Niettemin zullen veel beleggers al tevreden zijn met de actuele koersinformatie. De ING App heeft een streepje voor, omdat je een zogeheten schaduwportefeuille van je Sprinters kunt vastleggen. en zo inzicht hebt in je beleggingsresultaat.

Van geld over weer terug naar geld tekort. Met de MoneYou Lenen App kan je met je iPhone je doorlopend krediet bij MoneYou beheren. Ik som even de mogelijkheden op:

  • Je kunt met de App geld ‘opnemen’ ten laste van je doorlopend krediet. Uiteraard tot maximaal je kredietlimiet. Stel je hebt een doorlopend krediet van 10.000,- euro en je hebt maar 6.000 euro opgenomen. Dan kan je de iPhone App gebruiken om het resterende bedrag (of delen daarvan) op te nemen.  Is dat handig? Ja en nee. Ja, als je het uitvoeren van deze transactie via de iPhone gemakkelijker vind dan via internet. Nee, als je in de Apple Store staat en in een opwelling besluit een iPad te kopen, waarvoor je toch even je doorlopend krediet moet aanspreken. Immers als je geld opneemt ten laste van je doorlopend krediet, dan wordt het geld overgeboekt naar je betaalrekening bij je gewone bank en dat duurt nu eenmaal een werkdag. Dus daar heb je op dat moment niets aan. Maar ja, dat is misschien maar goed ook. De laagdrempelige toegang tot geleend geld heeft de laatste decennia impulsief koopgedrag sterk bevorderd.
  • Met de App kan je eveneens het maandbedrag dat je aflost wijzigen. Je kan het maandbedrag verhogen en daarmee sneller aflossen of het maandbedrag verlagen en iets langzamer aflossen. Makkelijk als het je financieel mee zit of tegen.
  • Tot slot kan je met de App je kredietlimiet verlagen. Bijvoorbeeld als je het krediet niet geheel hebt opgenomen en dat ook niet verwacht te doen. Het leidt dan uiteindelijk tot lagere maandlasten.

Je kunt met de MoneYou Lenen App niet je kredietlimiet verhogen, want dat wordt feitelijk gezien als een aanvraag voor extra krediet. Zoals gebruikelijk bij leningen, moet er dan een nieuwe credit check gedaan worden. Je zal dan opnieuw een salarisstrook moeten aanleveren en ook zal er weer een zogeheten BKR-toetsing plaatsvinden. Het is wettelijk (nog) niet mogelijk om dit proces volledig online te doen.

Hieronder een demo van de MoneYou Lenen App.

[vimeo http://www.vimeo.com/18961040 w=400&h=600]

De MoneYou Lenen App is een goede aanvulling op de andere MoneYou App’s in de App Store. Mijns inziens ontwikkelt MoneYou zich als een goede online aanbieder van financiële diensten voor de self-directed consument. Ben benieuwd naar de volgende App.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.