Interpolis stopt ‘mannetje’ in de smartphone

Leestijd: 3 minuten

De ‘mannetjes‘ van Interpolis hebben het maar druk tegenwoordig. Ze kunnen wel wat hulp gebruiken, moet Interpolis gedacht hebben. Onder het mom ‘verzekeren is niet de enige oplossing’, biedt Interpolis allerlei preventieoplossingen met inbegrip van ‘mannetjes’, die langskomen om de risico’s bij bedrijven in kaart te brengen.

Het ‘mannetje’, is een risicodeskundige, die overigens ook een vrouw kan zijn. Voor deze risicodeskundige heeft Interpolis een smartphone-applicatie ontwikkeld: de Mobiele Risicomanager app.

Met deze Mobiel Risicomanager app legt de risicodeskundige de actuele elektrasituatie in een bedrijf vast en beoordeelt hij direct het risico. Het resultaat is een compleet adviesrapport met daarin de risico’s in beeld gebracht, de beoordeling van iedere situatie en praktische oplossingen voor preventie. Een risicomatrix geeft aan welke risico’s prioriteit hebben.

Finno stelde Interpolis een aantal vragen over de app.

Wat doet de Mobiele Risicomanager app precies?

“Deze app ondersteunt een Risicodeskundige in het inventariseren van risico’s die de bedrijfscontinuïteit van een klant in gevaar kunnen brengen. Foto-integratie gecombineerd met maatwerkoplossingen spelen hier een belangrijke rol. Op deze manier bieden we inzicht in risico’s en bieden we de klant een oplossing voor zijn probleem. De door de mobiele risicomanager geïnventariseerde risico’s en fotomateriaal worden door de app in minder dan een minuut verwerkt tot een professionele rapportage.

Door gebruik te maken van de smartphone technologie is het nu mogelijk om tijdens het bezoek van de klant de rapportage af te ronden en te versturen naar het e-mailadres van de klant. In de rapportage staan niet alleen de zaken die voor verbetering vatbaar zijn, maar ook de zaken die al wel goed zijn geregeld.”

Welke behoefte vervult de Mobiele Risicomanager app?

“De Mobiele Risicomanager heeft een dubbelfunctie. Namelijk, hij geeft de klant inzicht in de riscio’s die hij loopt en biedt een oplossing waar hij echt iets aan heeft. Een voorbeeld is de elektra die niet in orde was in een winkelcentrum. Met hulp van de Mobiele Risicomanager app werd het allemaal in beeld gebracht en kreeg de klant advies. De elektra was zo slecht geregeld dat er vrijwel zeker een forse brand voorkomen. Op deze manier kunnen we laten zien dat we naast de klant staan. Bij Interpolis vinden we dat verzekeren niet de enige oplossing is om met risico’s om te gaan. We kijken graag eerst hoe we de risico’s kunnen beperken. Verzekeren is het sluitstuk.”

In onderstaande Slideshare-presentatie kun je door de schermen van de Mobiele Risicomanager app bladeren.

[slideshare id=9036320&doc=eizrdoverlegschermenoverzicht20100827-110827125049-phpapp01]

Interpolis dingt met de Mobiele Risicomanager app ook mee naar de Accenture Innovation Awards voor Financial Services. Om deze award in de wacht te slepen moet je uiteraard zeer onderscheidend zijn. Derhalve vroeg Finno Interpolis wat de Mobiele Risicomanager zo uniek maakt. Het antwoord was kort en bondig: “Het helpt de risicodeskundige de klant snel en efficiënt te informeren over de risico’s die hij loopt”.

Inmiddels wordt de app door enkele tientallen risicodeskundigen gebruikt (merendeel van Interpolis). De ervaringen van klanten zijn positief en leiden ertoe dat klanten Interpolis positief aanbevelen bij andere ondernemers, laat Interpolis ons weten.

De Mobiele Risicomanager app is enkel en alleen door de ‘mannetjes’ te gebruiken en niet te downloaden. Interpolis werkt wel aan een versie die door de klant zelf te gebruiken is. Er komt dan geen ‘mannetje’ meer aan te pas. De app is gemaakt voor Window Mobile en komt naar verwachting over enige tijd ook voor de iPhone beschikbaar.

0 antwoorden
  1. janvanderkleij@hotmail.com'
    Jan van der Kleij zegt:

    Uitsluitend op basis van wat ik hier lees en zie is mijn beoordeling als volgt: De Risicomanager app ondersteunt een eenvoudige beoordeling op ‘zicht’ van de elektrische installatie en richt zich daarmee primair op het voorkomen van brandgevaar. Op zich is dat een prima zaak. Er mag echter nimmer de indruk worden gewekt dat deze risicobeoordeling kan worden gelijkgeschakeld met een goedkeuring van de elektrische installatie. Ik ga er van uit dat de rapportage in een dergelijke vermelding (disclaimer) voorziet, anders kan die alsnog worden toegevoegd.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.