Bankieren met de iPhone (5)

Leestijd: 4 minuten

Twee dagen geleden verscheen deel 4 van ‘Bankieren met de iPhone’. Zoals beloofd zat ook deel 5 al in de pen. Er zijn immers de laatste tijd veel nieuwe of aangepaste iPhone apps verschenen.

Vandaag aandacht voor de vernieuwde Rabobankieren app, de ING Direct person-to-person betaalapp, de ING kilometerregistratie app, de SNS Saldochecker en de MoneYou Wensen app.

ING Car Lease

Nederland telt veel zakelijk rijders in een lease-auto, die hun best doen om jaarlijks onder de 500 privékilometers te blijven. Zo voorkomen ze immers een bijtelling, die varieert van 14 tot 25% over de nieuwwaarde van de auto. Het gaat om circa 20% van de zakelijke rijders. Uit steekproeven is gebleken dat ongeveer 30 procent van de leaserijders daarbij sjoemelt. Wil je de verdenking van de fiscus niet over je afroepen, dan kun je maar beter een goede kilometerregistratie hebben.

ING Car Lease introduceerde begin dit jaar een gratis app voor de kilometerregistratie. De app werkt eenvoudig: 1) leg vast in welke auto je rijdt, 2)druk op START bij aanvang van de rit, 3)kies woon/werk, zakelijk of privé rit, 4) kies het adres op basis van GPS, handmatig of een vorig bezoekadres, 5) druk aan het einde van de rit op STOP en tot slot 6) geef aan bij wie u op bezoek bent. Je kunt de app hier gratis downloaden. De app is er ook voor Android.

ING Direct

De hippe overzeese dochter van ING – ING Direct – heeft haar app voor mobiel bankieren uitgebreid met een mogelijkheid voor person-to-person betalingen. In navolging van Paypal kan nu ook de klant van ING Direct, door te bumpen, een betaling aan een andere iPhone-bezitter doen. Ook ING Direct heeft hiervoor een licentie verkregen van Bump Technologies. Zie voor een uitleg over het bumpen de demo van de PayPal app. ING Direct biedt de person-to-person betalingen ook aan op de BlackBerry en voor Android, maar dan zonder het gebruikersvriendelijke bumpen.

Rabobank

In maart bracht de Rabobank een update uit van de Bankieren app. Nieuw in deze app was de acceptgiro-scanfunctionaliteit. Maak een foto /scan  van de cijferreeks onderaan de acceptgiro en de app brengt de gegevens automatisch naar het betaalscherm. Hoe simpel kan een betaling van een acceptgiro zijn? Een paar dagen eerder dan de Rabobank introduceerde Danske Bank in navolging van Chase en PayPal een vergelijkbare app. Hieronder een demo van de scanfunctionaliteit.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4PpAiJCd9BI]

Hoewel de acceptgiro wellicht nog maar een paar jaar ‘te leven’ heeft is dit toch een goede toevoeging. Niet in de laatste plaats, omdat het voor de ontvanger van de acceptgirobetaling de kans op foutief ingevoerde betalingen voorkomt. Foutieve acceptgirobetalingen kosten bedrijven veel tijd en geld. Ze moeten immers de foutieve betalingen alsnog (handmatig) reconciliëren in de boekhouding. Download de gratis vernieuwde app hier.

SNS Saldochecker

Over de SNS Saldochecker valt niet zoveel te zeggen. Als één van de laatste, grotere bank hebben zij een iPhone app gelanceerd voor het checken van je saldo. Overigens hadden ze in die tussentijd wel een prima oplossing om via je mobiel te kunnen internet bankieren, dus was je saldo – weliswaar enigszins omslachtig- wel mobiel te raadplegen. Download de gratis app hier.

Moneyou Wensenapp

Met de Wensenapp van MoneYou vergeet je nooit meer welke cadeaus je volgend jaar voor je verjaardag wil hebben. Maak foto’s van je wensen en deel ze via e-mail, Facebook of Twitter met je vrienden, familie, of -als jij het wilt- met iedereen ter wereld.

Ook is er een koppeling gemaakt met MoneYou’s Doelsparen. Is het cadeau duur en wil je meerdere mensen op de lange termijn een bijdrage vragen, dan kunnen vrienden en familie meesparen. Op Finno verscheen al eerder een artikel over MoneYou’s Doelsparen. Je kunt de MoneYou Wensenapp hier gratis downloaden.

Tot zover weer een overzicht van financiële apps, die de afgelopen tijd zijn verschenen. Heb ik een aantal apps gemist? Geef ze door en deel 6 van ‘Bankieren met de iPhone’ komt eraan.

0 antwoorden
  1. Sintenie@gmail.con'
    Bart Sintenie zegt:

    Informatief artikel, ook al gelezen dat SNS Bank een ontwerpwedstrijd is gestart onder klanten en grafisch designers voor de komende iPhone app die meer mogelijkheden moet krijgen? Op de pagina met persberichten staat hier meer over. En op http://www.brandsupply.nl, waar de ontwerpwedstrijd wordt gehouden.

    Groet, Bart

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.