5 apps die niet op je smartphone mogen ontbreken

Leestijd: 3 minuten

Je wilt up-to-date blijven op je vakgebied, maar hebt geen tijd om alle websites af te struinen? Even snel trends checken vanuit de trein? In dit artikel vind je vijf apps die niet op je smartphone mogen ontbreken!

LinkedIn

Elke zichzelf respecterende professional heeft inmiddels een LinkedIn profiel. Veel gebruikers gaan echter niet verder dan het invoeren van een kort CV en het creëren van een virtueel netwerk, waar vervolgens niets meer mee gedaan wordt. LinkedIn biedt echter veel meer faciliteiten, die grotendeels via de (gratis) app te gebruiken zijn. Ken je de button ‘News’ al?

De app sorteert daar op basis van bezoekersaantallen en het aantal keer dat artikelen gedeeld worden, headlines uit internationale kranten, nieuwszenders en blogs (denk aan BBC, Reuters, CNN Money, Financialpost.com). Je kunt zelf vakgebieden instellen die je wilt volgen en daardoor makkelijk bijblijven. Bovendien kun je artikelen opslaan om later terug te lezen en kun je zien welke artikelen worden gedeeld door de mensen uit jouw netwerk.

Je kunt via de LinkedIn app natuurlijk ook updates van anderen bijhouden, je eigen profiel bijwerken en op de hoogte blijven van de laatste buzz op Twitter. Een must have! Download de app in de iTunes App Store of Android Market.

Marketingfacts 

Marketingfacts.nl is één van de meest populaire marketing weblogs in Nederland. Feiten en cijfers over interactieve digitale marketing worden hier afgewisseld met luchtige onderwerpen. Wat Marketingfacts onderscheidt van andere blogs, is dat zij relatief veel content zelf schrijven (circa 200 auteurs). In tegenstelling tot het tevens populaire Dutch Cowboys is er veel inhoudelijke discussie tussen lezers. Geplaatste berichten kun je per rubriek bekijken. Je vindt daarnaast een vacatureoverzicht en onder de tab reporter staat een overzicht van evenementen voor de marketingprofessional. Bijkomend voordeel: de app van Marketingfacts is verkrijgbaar bij de iTunes App Store én de Android Market.

Opvallend is overigens dat vooraanstaande instituten in de marketing als Adformatie en NIMA geen app aanbieden.

Tweetdeck

Deze app lijkt een vanzelfsprekendheid. Er zijn echter nog volop mogelijkheden aan te ontdekken! Het grootste voordeel van Tweetdeck is namelijk dat je verschillende lijsten kan  maken van de mensen en organisaties die je volgt. Hierdoor kan je gemakkelijk verschillende onderwerpen monitoren en zo (waar nodig) tijdig  reageren op ontwikkelingen in de markt.

Bloomberg

Wil je realtime de belangrijkste beurskoersen in de gaten houden? Voor informatie over de ontwikkeling van onder meer aandelen, obligaties en wisselkoersen is de app van Bloomberg een uitkomst. Met een handige module om de ontwikkeling van je eigen aandelen en de waarde van je totale beleggingsportefeuille te volgen. Download de app in de iTunes App Store of Android Market.

Study Smart – Finance 

Dé digitale encyclopedie voor mensen die werkzaam zijn in de financiële dienstverlening maar geen economie of bedrijfskunde hebben gestudeerd en daardoor af en toe geen idee hebben waar collega’s het over hebben. Tijdens de vergadering tien keer de term E.P.S. horen vallen, maar het kwartje niet? Study Smart Finance is de app voor jou! Een discussie over verschillende financiële kengetallen? Deze app geeft korte en krachtige beschrijvingen. De gratis variant Finance Lite heeft slechts een beperkte woordenlijst. Natuurlijk kan je ook even googlen, maar voor wie snel een betrouwbare beschrijving van een vakterm wil opzoeken tijdens een vergadering, is Study Smart Finance (€1,59) een uitkomst.

Ken jij meer onmisbare apps? Laat een reactie achter of stuur Sebastiaan of Ferdy een bericht via LinkedIn.

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.