Europa’s eerste bankapplicatie voor op de iPad

Leestijd: 2 minuten

Er is in Spanje nog geen iPad te koop. Toch heeft dat Banco Sabadell niet weerhouden om nu al een app voor de iPad uit te brengen. Ze zijn volgens eigen zeggen ook nog de eerste bank in Europa met een app voor de iPad, dus zal ze dat de nodige publiciteit opleveren. Zo ook op Finno.

De app voor de iPad is niet specifiek voor de iPad gemaakt. Eigenlijk is de slechts 3 maanden oude app voor de iPhone verbeterd en ook geschikt gemaakt voor de iPad. Daarbij is vooral het grotere scherm een pluspunt.  Er lijken geen functionaliteiten ontwikkeld te zijn, die gebruik maken van de unieke eigenschappen van de iPad. Of zoals Banco Sabadell in haar persbericht zelf zegt:

“The new version of BS Móvil for iPad and iPhone encompasses all the transactions currently available in the BS Móvil Service (checking up on accounts and cards, transfers of all types, share dealing, file signatures etc..) both for the private client and corporate segments, making the most of the new interactivity and usability features offered by Apple devices…”

De app heeft o.a. de volgende (verbeterde) functies:

  • Inzicht geven in de status van een aanvraag (bijvoorbeeld voor credit cards, leningen, etc.). Hierdoor kunnen ze hun klanten ten alle tijden en waar dan ook informeren over lopende aanvragen.
  • Betere kwaliteit van routekaarten, zodat bankvestigingen en geldautomaten nog beter gevonden kunnen worden. Ook wordt Google’s Streetview toegepast.
  • De look & feel van de applicatie is verbeterd en daarmee nog intuïtiever.
  • Zogeheten direct access keys, zodat je snel toegang hebt tot rekeningmutaties, creditcardtransacties, overboekingen en de persoonlijke gegevens van je adviseur.
  • Er is een call-me-back button, waarmee je de bank kan vragen jou terug te bellen. Lijkt mij overigens wat lastig als je alleen je iPad bij je hebt.

Onderstaande video geeft een indruk van Banco Sabadell iPad app (let op: geen voice-over).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6Llp3yh51OQ]

De mobiele app voor de iPhone had in ca. 3 maanden ruim 13.500 gebruikers. Lijkt mij overigens wat weinig als je dat vergelijkt met het aantal gebruikers dat bijvoorbeeld ABN AMRO Saldo en Rabo Mobiel Bankieren in korte tijd hadden. Dit jaar verwacht Banco Sabadell ruim 35.000 actieve gebruikers hebben van hun app.

Share

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.