Check je saldo met de iPhone-app van ABN AMRO

Leestijd: 3 minuten

In navolging van de Rabobank en ING heeft dan ook ABN AMRO nu een gratis iPhone-app waarmee je vooralsnog alleen je saldo kunt checken. “Dit is de eerste toepassing in een serie betaaldiensten voor de iPhone, die de komende tijd zullen volgen.”, aldus Anja Möring, Business Analyst bij de afdeling Internet Business Development van ABN AMRO en projectleider voor de saldo applicatie. ” We bekijken nog of we ook applicaties gaan ontwikkelen voor andere plaformen, zoals Blackberry.” voegt Anja toe.

De saldo-app van de ABN AMRO biedt wellicht vooralsnog beperkte functionaliteit, maar het gebruiksgemak is groot. Je hebt om te beginnen geen MSN-account of Live-ID nodig zoals bij de ING-app. Na het opstarten van de applicatie wordt je eenmalig gevraagd je met je e.dentifier te registreren. Daarna kan het toevoegen van de rekeningen beginnen. Je bent verplicht om de app ook te beveiligen met een zelfgekozen pincode, zodat alleen jij de gegevens op je iPhone kunt bekijken. Je krijgt het indringende advies vooral niet de pincode van je pinpas te gebruiken.

Je kun alle betaal- en spaarrekeningen die op jou naam staan of die je samen met je partner hebt toevoegen. Jammer is dat je nog niet alle rekeningen kunt toevoegen, die aan je contract van internet bankieren gekoppeld zijn, bijvoorbeeld de rekening van je echtgenote. Toch handig om te weten hoe het gat in haar hand zich ontwikkelt. Ook kan je nog niet het saldo van zakelijke rekeningen raadplegen. Hoe dan ook, de app is eenvoudig in het gebruik. Eenmaal alle rekeningen toegevoegd, dan kun je de volgorde zelf bepalen en met een eenvoudige swipe-beweging door de verschillende rekeningen bladeren.

De eerstvolgende functionaliteit die wordt toegevoegd is het inzien van je creditcard bestedingsruimte. Daarna volgt inzicht in de bij- en afschrijvingen op je rekeningen, gevolgd door het overmaken van bedragen.

Op de vraag waarom het nog even duurt voordat deze functionaliteiten worden toegevoegd, antwoordt Anja: “We gaan niet over een nacht ijs. We ontwikkelden de app volgens onze hoge veiligheidsstandaarden. De informatie wordt over een beveiligde internetverbinding naar de iPhone gestuurd. Derden hebben geen toegang tot de gegevens van de gebruikers. Ook toekomstige functionaliteiten testen we zeer nauwkeurig op veiligheid en gebruiksgemak.”

Hoe verhouden de apps van de Rabobank, de ING en ABN AMRO zich? Als we enkel en alleen afgaan op de gebruikerswaarderingen dan worden de apps van de Rabobank en ABN AMRO momenteel het best gewaardeerd (resp. 3,5 en 4 sterren). De ING komt – ongetwijfeld door de vereiste MSN-account of Live ID – niet verder dan 1,5 ster. De apps van de Rabobank en de ING bieden vooralsnog wel meer functionaliteit. De ABN AMRO-klanten zullen nog even geduld moeten hebben.

Naast ABN AMRO Saldo zijn er de volgende apps  beschikbaar: ABN AMRO Locator, Beurstrends ABN AMRO en de Student City Guide.

Share

2 antwoorden
 1. waah@live.nl'
  Martijn zegt:

  werkt inderdaad makkelijk, maar verder voegt het weinig toe.
  rabobank verdient vind ik veel meer sterren! daar kun je bedragen overboeken, je rekeninghistorie zien etc.

  en het sterrensysteem van apple moet je niet te serieus nemen, pas als je een app verwijderd, kun je sterren geven. dus mensen die er erg blij mee zijn, zullen bijna nooit een rating geven.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.