Echt beleggen met de iPhone App van Alex

Leestijd: 3 minuten

Pascal Spelier

De nieuwe iPhone Belegginsapplicatie van Alex Vermogensbank gaat verder, waar de andere Nederlandse banken zijn gebleven. Onder andere ABN AMRO, MoneYou en ING ontwikkelde al eerder beleggingsapplicaties. De Alex Beleggingsapplicatie voor de iPhone is de eerste App die realtime koersinformatie laat zien en het mogelijk maakt om direct orders te plaatsen.

In een persbericht laat Alex Vermogensbank bij monde van Matthijs Aler, Directeur bij Alex het volgende weten:

Met de introductie van de iPhone App geven we onze klanten de meest geavanceerde techniek om succesvol te kunnen beleggen. Men kan nu namelijk zelfs op straat winst verzilveren of uitstappen. Gemak, intuïtieve bediening en informatiesnelheid waren belangrijke peilers bij de ontwikkeling. Het is een waardevolle toevoeging aan de service van Alex en we zijn dan ook heel trots op deze nieuwe applicatie.

De beleggingsapplicatie biedt veel mogelijkheden voor de (actieve) particuliere belegger. De klanten van Alex kunnen eenvoudig en overal hun beleggingsportefeuille beheren en het beursnieuws in de gaten houden. De klanten hebben de beschikking over realtime streaming koersinformatie. Ben je nog geen klant van Alex, dan kan je evengoed gebruik maken van de App, maar krijg je vertraagde koersinformatie.

Op het openingscherm Home laat de Alex Beleggingsapplicatie de stand en de ontwikkeling van de AEX zien en de stijgers en de dalers op de AEX. Met je vinger kan je vervolgens swipen naar de AMX, de Dow Jones en de Nasdaq. Door in het overzicht van de stijgers en  dalers op een beursfonds te klikken kom je meteen op de pagina van het betreffende aandeel. Op de pagina van een beursfonds vind je naast de koersinformatie een bedrijfsprofiel en informatie over opties en sprinters op het beursfonds. Ook kan je meteen overgaan tot aankoop of verkoop van het betreffende beursfonds (alleen voor Alex-klanten). De aanwezigheid van de knop sprinters en het ontbreken van een knop turbo’s of speeders, doet vermoeden dat Alex een voorkeur heeft voor ING’s sprinters, maar je kunt via zoeken ook turbo’s en speeders vinden en deze aan- of verkopen.

In het menu Koersen vind je actuele informatie met betrekking tot de belangrijkste indices, beursfondsen op de AEX en AMX, opties genoteerd op de Euronext Amsterdam en futures. Op alle genoemde effecten kan je doorklikken en aan- en verkopen doen. Het doen van aan- en verkopen is eenvoudig. De applicatie werkt intuïtief, zoals je als iPhone-gebruiker mag verwachten.

Als je klant bij Alex bent kan je via het menu Mijn rekening je beleggingsportefeuille en de orders raadplegen. Je krijgt duidelijk inzicht in je totale portefeuille, je vrije bestedingsruimte en het ongerealiseerd resultaat. Ook kan je zien welk orders je hebt uitstaan. Altijd handig om onderweg te weten of een eerder geplaatste order gelukt is.

Voordat Alex live ging met de beleggingsapplicatie heeft ze deze laten testen. Alex zocht 25 gemotiveerde testers, die moesten aangeven waarom juist zij de applicatie wilde testen.

Tot slot nog een video van een guerrilla-actie van Alex ter ere van de introductie van haar iPhone App.  Laat de guerrilla-autoriteit Cor Hospes het maar niet horen, want de actie voldoet niet aan zijn definitie van guerrilla. Alex had er beter aan gedaan een goed demo-filmpje te ontwikkelen. Misschien komt deze nog.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GjbGRLDBgrw]

De  beleggingsapplicatie van Alex voor de iPhone is gratis voor iedereen. Je kunt hem downloaden in de iTunes Store. Desgevraagd laat een woordvoerder van Alex weten dat de App al ruim 5.000 keer is gedownload.

0 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] lanceerde onlangs, ruim een half jaar na dochter Alex een iPhone beleggingsapp. Beiden zijn een luis in de pels van de grootbanken en geven deze ook nu […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.