ABN AMRO lanceert iPhone app voor beleggers

Leestijd: 2 minuten

Eind november schreef ik al een blogartikel op Finno over de op handen zijnde iPhone app voor beleggers. Na lang wachten is de app er dan eindelijk. Vanaf vandaag kun je in de iTunes Store de gratis  ‘ABN AMRO Beurstrends’ app downloaden. Hoewel de naam doet vermoeden dat je er alleen beurstrends mee kunt volgen, biedt de app ook de mogelijkheid om een schaduwportefeuille op je iPhone te zetten, waarmee je je eigen aandelenportefeuille kunt volgen. De schaduwportefeuille kan gesynchroniseerd worden met de Beurstrends widgets op o.a. je desktop, Hyves en iGoogle.

In de app ‘veeg’ je met je vinger door 3 schermen. Op het eerste scherm staan de Beurstrends, met andere woorden de meest recente beursinformatie en adviezen over bedrijven en fondsen. Op het tweede scherm staan de indices en de koersen van de AEX- en AMX-fondsen. Op de tweede pagina ook een grafiek van de AEX, waarbij je een keuze kunt maken welke periode je wilt tonen: 1 dag, 1 week, 1 maand, 3 maanden, 6 maanden, 1 of 2 jaar.

Op het derde scherm vindt je de schaduwportefeuille. Je kunt eenvoudig je eigen beleggingsportefeuille  met fondsen uit de AEX en AMX invoeren en op basis van bijna realtime koersinformatie (15 minuten vertraging) wordt de waardeontwikkeling van je beleggingsportefeuille weergegeven. Voor deze functie is een eenmalige registratie met e-mailadres en wachtwoord nodig.

Het is natuurlijk jammer dat er (nog) geen verbinding gelegd kan worden met de bank en je beleggingsportefeuille automatisch gedownload wordt. De gekozen oplossing is echter pragmatisch en gebruikersvriendelijk. Ieder nadeel heeft echter ook zijn voordeel, want de app is daardoor te gebruiken door iedere belegger. Je hoeft dus geen klant van ABN AMRO te zijn.

Een leuke toevoeging is de tickertape. Kantel je iPhone horizontaal en er verschijnt een tickertape met de AEX en AMX koersen. Leuk voor op je bureau. Nog een tip voor de ontwikkelaars. Misschien zou je vanuit je schaduwportefeuille meteen moeten kunnen bellen met de Beursorderdesk. Dit als opmaat naar het daadwerkelijk kunnen plaatsen van orders op je iPhone.

Share

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.