Doelgericht sparen met de iPhone en iPad bij MoneYou

Leestijd: 3 minuten

Volgens Morgan Stanley zullen er binnen vijf jaar meer mobiele internetgebruikers zijn dan desktop internetgebruikers. Met deze ontwikkeling in het het achterhoofd is MoneYou voortvarend van start gegaan met de ontwikkeling van App’s. In juni introduceerde MoneYou al een iPhone App voor haar beleggingsproduct, waarbij je zelf bepaalt of je risico wilt lopen en – tot op de cent nauwkeurig – hoeveel risico je wilt lopen. Sinds deze week is de MoneYou Spaarapp in de iTunes Store te vinden.

In het persbericht tekenen we het volgende op uit de mond van Frank Verkerk, Algemeen Directeur bij MoneYou

“MoneYou is een pure internetspeler. Wij verwachten dat mobiel internet de komende tijd net zo belangrijk wordt als ‘gewoon internet’. MoneYou wil klaar zijn voor deze ontwikkeling en haar klanten nu al de mogelijkheid bieden de financiën via de mobiel te regelen.”.

MoneYou SpaarApp iPhone iPad Finno

Op het eerste oog heeft de App qua mogelijkheden veel weg van de AEGON App (Eigenstijl Spaarrekening). Beide Apps bieden de mogelijkheid tot het creëren van spaarpotjes voor specifieke doelen, bijvoorbeeld sparen voor een auto, de vakantie of de studie van de kinderen). Maar de MoneYou SpaarApp gaat verder.

MoneYou claimt de enige financiële dienstverlener in Nederland te zijn, die het mogelijk maakt om je spaargeld volledig te beheren via de mobiele telefoon. Met de applicatie kan volledig papierloos een spaarrekening worden aangevraagd, is het mogelijk om dagelijks het spaarsaldo en de opgebouwde rente te checken en overboekingen uit te voeren. “Deze app geeft de mobiele consument de mogelijkheid om zonder gedoe op elk gewenst moment en op elke plek zijn spaarrekening te beheren”, licht Frank Verkerk in het persbericht toe.

De onderstaande demo’s (te bekijken in Full HD) geven een goed beeld van de SpaarApp en het zogeheten doelsparen op de iPhone.

 

De SpaarApp werkt ook op de iPad. Hieronder een demo (update 19-11-2010).

De MoneYou SpaarApp is via crowdsourcing tot stand gekomen. In september startte MoneYou een klantenforum. Op een speciaal daarvoor ingerichte internetpagina werden klanten en andere geïnteresseerden uitgedaagd om een nieuwe manier van sparen te bedenken. Uit ruim 200 ideeën koos MoneYou 3 winnende ideeën en beloonde de winnaars met een iPad. In het juryrapport herken je de functies van de SpaarApp. MoneYou is enthousiast over hun crowdsourcing-initiatief, zo valt te lezen op hun internetsite:

“De inbreng van jou als klant of geïnteresseerde smaakt naar meer. Wij vonden het een zeer positieve ervaring om op deze manier met klanten samen te werken. We gaan dan ook zeker verder met de ideeëngeneratie. Wellicht in een andere vorm, maar we komen snel bij je terug”.

De SpaarApp is geschikt voor zowel de iPhone als de iPad (Full HD versie). Voor de Android, Blackberry en Windows Mobile gebruikers, die zich wederom achtergesteld voelen, is er goed nieuws. In het juryrapport las ik namelijk dat MoneYou veel verzoeken heeft gekregen voor Apps op andere platformen. En dat ze besloten hebben in de toekomst ook andere platformen te ondersteunen.

Ik kan niet anders dan concluderen dat MoneYou goed bezig is. Het valt overigens op dat de meeste innovatie bij financiële instellingen in Nederland plaatsvindt bij ‘dochters’. MoneYou is een 100% dochter van ABN AMRO. Prijzenwinnend InShared is een dochter van Achmea. Een andere vernieuwer in verzekeringsland is Ditzo, dochter van ASR Verzekeringen. Greenfield lijkt de gemeenschappelijk succesfactor. Wellicht een leuk onderwerp voor een ander artikel op Finno. Ach ja, een writers block is mij geheel onbekend.

De MoneYou SpaarApp is gratis de downloaden in de iTunes Store.

0 antwoorden
 1. engbersenmaarten@hotmail.com'
  Maarten Engbersen zegt:

  Prachtige APP waar ik met jaloezie naar kijk. Ik neem aan dat MoneYou als speeltuin wordt gebruikt voor ABN AMRO en dat er in de business case een bijdrage wordt geleverd door de moeder? Wanneer kunnen klanten van ABN AMRO hiermee aan de slag?

  Beantwoorden
 2. tony.de.bree@gmail.com'
  Tony de Bree zegt:

  Ziet er goed uit, Pascal. En Top van Frank en de collega’s bij MoneYou. Ook mooi voorbeeld van co-creatie om samen met klanten aan productontwikkeling te doen.

  Lage kosten, snelheid en weinig risico! En bovenal enthousiaste klanten.

  Beantwoorden
 3. dick@klees.nl'
  Dick Klees zegt:

  Beste Pascal,

  Denk je ook aan de vele klanten met Android-phones? Nu is deze service van moneYou te vergelijken met een parkeerterrein voor de deur waar bv. alleen Citroëns mogen parkeren.

  Vriendelijke groet,

  Dick Klees

  Beantwoorden
 4. richardegberink@kpnmail.nl'
  Richard Egberink zegt:

  Ik moet dus nog even wachten met m’n Android smartphone.
  Ziet er wel heel mooi uit. Heb al wel de Online Saldo / Transactie checker voor Android van ABNAMRO (mammie van Moneyou) en dat werkt uitstekend en supersnel.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.