Video’s kijken bij een bank? Yes we Can!

Leestijd: 2 minuten

Geïnspireerd door een live-uitzending op ABN AMRO TV over de beleggingvisie van ABN AMRO besluit ik maar weer eens een artikel te schrijven over de integratie van video (on demand) in de internetsites van financiële instellingen. Op Finno kon je al eerder een artikel lezen over het gebruik van video in het Nederlandse bank- en verzekeringswezen. In dit artikel laten we Nederland voor wat het is en nemen we een kijkje in Spanje. Eén van de Vrije Jongens Online (VJOL) bezocht Valancia en maakte en passant een video-item over Caja Navarra. Vrije Jongen Xander brengt het inmiddels paar weken oude nieuws naar buiten dat Caja Navarra – de bank die bekend staat om haar sociale betrokkenheid – een internet TV-kanaal is begonnen: TVCAN.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EpMFf-c2wHo]

Al eerder besteedde Finno aandacht aan Caja Navarra in het artikel ‘Banken zijn van de gemeenschap‘. De Spaanse bank die bekend staat om haar transparantie en participatie door klanten, laat klanten nu ook video’s delen. Natuurlijk niet iedere willekeurige video, maar bij voorkeur video’s die aansluiten bij het gedachtegoed van de bank. Zoals ze het zelf verwoorden: “We blijven streven naar een sociaal netwerk waarin onze klanten, niet-klanten, maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, medewerkers en leveranciers participeren. We hebben het internet TV-kanaal gelanceerd, om de verhalen rondom het civic banking meer kracht bij te zetten.” Caja Navarra is er van overtuigd dat ze met video haar boodschap beter kan overbrengen dan met brochures of advertentiecampagnes. Ik kan dat alleen maar beamen.

Caja Navarra wil met TVCAN een voorloper blijven op het vlak van nieuwe communicatietrends, nieuwe technologie, internet en sociale netwerken.

Share

0 antwoorden
 1. s_nube@hotmail.com'
  Sander Nubé zegt:

  Erg leuk en interessant item over Caja Navarra. Goed om te zien dat zij zo vooruitstrevend zijn met de inzet van nieuwe media. En dat uiteraard ingezet om een oprechte boodschap uit te dragen. En was natuurlijk een leuke verassing om Xander als ware presentator aan het werk te zien 🙂

  Groet,
  Sander

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.