Delta Lloyd pakt als eerste verzekeraar diefstal aan met innovatief systeem

Leestijd: 2 minuten

sjerlok Delta Lloyd beperken schade finno persbericht

Delta Lloyd zet als eerste Europese verzekeraar een innovatief systeem in om sneller, beter en actiever gestolen en vermiste objecten terug te vinden. Het systeem ‘Sjerlok’ maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie en ouderwets speurwerk. Via internet en andere bronnen zoekt Sjerlok naar onder andere gestolen auto’s, sieraden en elektronica. Op deze manier wil Delta Lloyd de schadelast door diefstal verminderen wat leidt tot lagere verzekeringspremies voor de klant.

Actieve opsporing

Delta Lloyd heeft sinds 2013 een speciaal team dat zich bezig houdt met het actief terugvinden van gestolen objecten. Tot nu toe werd het speurwerk vooral handmatig gedaan. Met de komst van Sjerlok, de nieuwste innovatie op het gebied van schadelastbeperking, is dit grotendeels verleden tijd. In geval van diefstal of vermissing gaat Sjerlok direct op zoek naar het vermiste object door het internet af te speuren. Het systeem vergelijkt en koppelt deze informatie met de informatie van de gestolen goederen. Daarnaast blijft Sjerlok het dossier tijdens de opsporing monitoren en zorgt het voor samenwerking en communicatie met andere betrokken partijen zoals de politie en onderzoekbureaus.

Vermindering schadelast

Carola Wijkamp-Hermsen, directeur Particulier Schade Delta Lloyd: “Diefstal vormt een groot deel van onze schadelast. De afgelopen jaren is Delta Lloyd steeds beter geworden in het terugvinden van gestolen goederen. Met Sjerlok verwachten we de schadelast door diefstal met nog eens minimaal 10% te kunnen verminderen. En dat vertaalt zich terug in lagere premies voor onze klanten. Daarnaast is het terugvinden van bijvoorbeeld sieraden ook van grote emotionele waarde voor onze klanten en verhoogt het de pakkans van daders en helers.”

Sjerlok is ontwikkeld door 8vance Matching Technologies in samenwerking met Delta Lloyd en een aantal studenten van de Hogeschool Leiden – Forensisch ICT.

Noot: bovenstaand artikel is een persbericht van Delta Lloyd. Wil je ook een persbericht op [finno] plaatsen? Stuur een e-mail naar pascal[punt]spelier[at]finno.nl. [finno] behoudt zich het recht om een persbericht niet te plaatsen.

Photo credits: dynamosquito (flickr.com)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.