Webwinkelen was nog nooit zo eenvoudig

Leestijd: 2 minuten

Onlangs beloofde ik in het artikel ‘Wat zijn de financiële innovaties in 2009‘ al dat ik aandacht zou geven aan een aantal bedrijven die een demo heeft gegeven op het Finovate Congres. Vandaag de eerste in rij: Billeo.

Laat ik eerst beginnen met mijn ergernissen als online shopper en vervolgens Billeo’s oplossingen. Als ik voor het eerst in een webwinkel kom en iets wil kopen wordt ik meestal verplicht een account aan te maken. Ik begrijp dat wel, maar vind het vervelend om iedere keer weer een formulier in te vullen. Billeo heeft een functionaliteit waarmee je een formulier geautomatiseerd kunt vullen: naw-gegevens, postadres en creditcardgegevens. Nu kan ik dat ook met de Autofill functie in mijn Google Toolbar, maar Billeo’s oplossing ziet er net iets meer ‘sophisticated’ uit. Billeo heeft op dit vlak iets weg van 1-Click van de Apple Store, maar is ook voor alle andere webwinkels te gebruiken.

Een vast onderdeel van een account aanmaken bij een webwinkel is een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Ik kom wel eens terug bij een winkel en ben dan mijn wachtwoord vergeten. Natuurlijk kan je dan je wachtwoord opvragen. Billeo heeft een oplossing voor het bewaren van gebruikersnamen en wachtwoorden. Niet die van webwinkels alleen, maar van iedere willekeurige internetsite (ook webmail). De wachtwoorden worden op je eigen PC bewaard en 128-bits encrypt. Billeo beschikt niet over jouw wachtwoorden.

Afbeelding 9

Wat kan Billeo nog meer? Je factuur bewaren en gecategoriseerde overzichten van je betalingen weergeven. Billeo bewaart plaatjes van en informatie over je aankopen. Billeo helpt je zoeken naar aanbiedingen, et cetera. Ik kan je de rondleiding op de internetsite van Billeo aanbevelen. Voor de ‘die hard’ online shopper is Billeo een ‘must have’.

Billeo verdient niet aan de consumenten die de tools gebruiken. Billeo verdient aan advertenties en de verkoop van maatwerkoplossingen aan financiële instellingen op het vlak van electronische factureren. Billeo heeft onder andere maatwerkoplossingen gebouwd voor Bank of America, VisaWells Fargo en First National Bank. Billeo is weer een goed voorbeeld van een financiële innovatie, die niet door een bank of creditcardmaatschappij is bedacht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.