InShared winnaar Accenture Innovation Awards for Financial Services 2010

Leestijd: 3 minuten

Eind vorig jaar won InShared al de Financial Marketing Award 2009. Nu zijn ze weer in de prijzen gevallen. Inshared is namelijk de winnaar van de Accenture Innovation Awards for Financial Services 2010. Daarnaast is Yunoo verkozen tot winnaar van de publieksprijs, met ING’s slimme online huishoudboekje Tim in het kielzog.

De uitreiking vond gisteravond plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Barend van Doorn, Senior Executive bij Accenture Financial Services en voorzitter van de vakjury reikte de prijs uit. InShared werd door de vakjury verkozen tot het beste innovatieve concept en kreeg daarmee ‘de Blauwe Tulp’.

InShared is een internetverzekeraar die overwinsten gegarandeerd terugbetaalt aan klanten die geen schade hebben geclaimd. Door diensten online aan te bieden, wordt de kostenstructuur laag gehouden en stelt de organisatie dat ze tot de goedkoopste verzekeraars in de markt behoren. Het doel van de organisatie is door optimale inzet van IT en ondersteunende netwerkorganisatie te streven naar hoge consumententevredenheid.

Barend van Doorn, voorzitter van de vakjury zegt het volgende over prijswinnaar:

“Sinds de crisis is de klant in de financiele sector veeleisender en zelfbewuster. InShared speelt hier perfect op in met een businessmodel en marketingstrategie dat de klant tegemoet komt. Deze klantcentrale benadering en transparantie die InShared hanteert in combinatie met nieuwe productvormen maakt InShared in de ogen van de jury een veelbelovend concept.”

Het sierde Felix Tenniglo door na ontvangst van de prijs de volgende opmerking te maken:

“We zijn heel trots, maar blijven ook nuchter en bouwen verder. De belangrijkste erkenning is die van de klant.”

InShared ontving naast de ‘Blauwe Tulp’ ook 30.000 euro aan mediawaarde, ter beschikking gesteld door Banking Review en Emerce. Als klap op de gong zijn ze door NYSE Liffe-directeur Alan van Griethuysen uitgenodigd om maandag 8 november de beurs met de ceremoniële gongslag te openen.

Jan Kees de Jager Accenture Innovation Awards 2010 Finno foto van Jort Possel

Voorafgaand aan de prijsuitreiking stipte Minister van Financiën Jan Kees de Jager het belang van innovatie voor de financiele sector aan:

“Innovatie is de drijvende kracht achter economische groei en daarmee noodzakelijk” … “Vernieuwing is echter niet altijd vooruitgang. Complexe producten en processen zijn soms niet meer te begrijpen. Er wordt gewerkt met moeilijke mathematische formules en gezond verstand ontbreekt nog wel eens” …  “Innovatie is goed, maar moet wel ingekaderd worden. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben een groot voorstander van innovatie, maar we moeten de omgeving niet uit het oog verliezen.”

Bovenstaande woorden leken vooral gericht aan de investment bankers en de ontwikkelaars van innovatieve derivaten. Hij vervolgde zijn presentatie en zei ook het volgende:

“Enerzijds aanscherping van toezicht om debacles te voorkomen en tegelijkertijd innovaties toestaan, bijvoorbeeld kredietverlening via internet (red. crowdfunding, p2p-lending?). Het blijft een dilemma, maar we blijven de balans hiertussen zoeken.”

Nog voordat de prijs aan InShared werd uitgereikt was de Minister al weer vertrokken voor een overleg met Minister-president Rutte. Hij had waarschijnlijk al een voorgevoel wie er ging winnen. Hij zei in zijn presentatie: “Ik hoop dat de winnende innovatie een dienstbaar technische innovatie is.” Technologie is bij het innovatieve concept van InShared meer een middel, maar de innovatie op het vlak van business model en marketingstrategie heeft geleid tot een heel dienstbaar concept voor de Nederlandse consument. InShared, namens Finno gefeliciteerd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.