Ogone m-Terminal iPhone App maakt mobiele betaalterminal overbodig

Leestijd: 3 minuten

Gisteren is de glazenwasser weer geweest. Ik kan nu weer door de ramen zien hoe mooi het weer buiten is en dat ik wel gek lijk om achter de iMac dit stukje te tikken. De glazenwasser is niet meer alleen de man met de ladder, het emmertje sop en de spons. Tegenwoordig heeft hij een apparaat aan zijn uitrusting toegevoegd. Als hij ‘s-avonds de rekening komt vereffenen en ik in vertwijfeling op zoek ga naar mijn portemonnee, zegt hij nonchalant “U kunt ook pinnen hoor” en haalt een Sepay mobiele pinautomaat te voorschijn. Handig!

Voor alle glazenwassers en ondernemers in de ambulante handel is er een nieuwe manier van betalingen accepteren. Ogone heeft onlangs namelijk een iPhone App gelanceerd waarmee je als merchant creditcardbetalingen kunt accepteren.

Al eerder kon je op Finno lezen over Square, de start-up van Jack Dorsey, mede-oprichter van Twitter. Bij Square klik je een kleine paslezer in de jack plug van smartphone, waarmee je ook creditcardbetalingen kunt accepteren. Door je creditcard door de paslezer te swipen verricht je de betaling. Square is enkel en alleen beschikbaar in de VS.

Ogone heeft nu de m-Terminal App voor de iPhone gelanceerd. Hiermee kan je als ondernemer overal en altijd creditcard-betalingen accepteren zonder dat je daarvoor een mobiele betaalterminal nodig hebt. Ray Bak, Country Manager Nederland van Ogone zegt over de App:

“Naast het meest uitgebreide betaalplatform bieden, willen we ook altijd inspelen op toekomstige ontwikkelingen. We helpen onze klanten door continu onze dienstverlening uit te breiden en te innoveren, zodat zij zich kunnen ontwikkelen en hun concurrentie voorblijven. De m-Terminal app is daar een goed voorbeeld van. Het stelt gebruikers in staat hun werk anders in te richten en nieuwe diensten aan te bieden.”

Volgens Ogone is de App  een handig hulpmiddel voor bijvoorbeeld de horeca, beursexposanten, taxibedrijven koeriers en handelaren om overal creditcard-betalingen te kunnen verwerken. Er komt geen swipen, zoals bij Square, of dippen aan te pas. Hoe werkt het?

De App werkt eigenlijk net zo eenvoudig als een online betaling met een creditcard. mTerminal maakt het mogelijk om bij klanten on-site betalingen met creditcard te accepteren. Om de betaling uit te voeren, hoeft de klant alleen zijn creditcard-gegevens (cardnummer, 3-cijferige veiligheidscode en geldigheidsduur) of accountdetails in te (laten) voeren. Vervolgens wordt de data versleuteld naar het PCI-gecertificeerde datacenter gestuurd voor verwerking, waarop vrijwel direct een betaalbevestiging volgt. Klanten hebben tevens de mogelijkheid om een bevestiging via e-mail te ontvangen. Een persoonlijke pincode voorkomt dat anderen gebruikmaken van de App.

De App geeft ook inzicht in de transactiegeschiedenis. Als gebruiker kan je de laatste tien betalingen terugzien. Ook kan de gebruiker transacties ongedaan maken, als bijvoorbeeld de gekochte goederen worden geretourneerd of als de betaling om een bepaalde reden verkeerd wordt geboekt.

De Ogone m-Terminal App is gratis beschikbaar in de App Store. Transacties kunnen worden verwerkt als de gebruiker een overeenkomst heeft met Ogone. Ook als je geen contract met Ogone hebt kan je de App downloaden. Je kunt dan in ieder geval de interactieve demo bekijken. De App ondersteunt de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans en accepteert de valuta euro, US dollar, Britse pond en Zwitserse frank.

Ik ben benieuwd of mijn glazenwasser binnenkort ook een creditcardbetaling accepteert voor als ik aan het eind van mijn geld nog een stuk maand over heb.

0 antwoorden
  1. Hans.Boerwinkel@gmail.com'
    Hans Boerwinkel zegt:

    Voor de consument is het voordeel dat hij kan kiezen uit nog meer betaalopties. Maar hoe werkt het aan de kant van de merchant? Voor de merchant zie ik niet direct een voordeel als de persoon die de betaling laat uitvoeren, bv op een terras, een andere is dan die de betaling ontvangt, bv de kroegbaas. Bij een mobiel pin-apparaat maakt dat niet uit, omdat de verwerking op het pin -apparaat zichtbaar is.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.