Bankieren met de iPhone (4)

Leestijd: 4 minuten

Het is al weer enig tijd geleden dat ik aandacht aan ‘Bankieren met de iPhone’ besteedde (deel 1, deel 2 en deel 3), maar de laatste tijd zijn er weer veel nieuwe of aangepaste iPhone apps verschenen.

In deel 4 en en een snel daarop volgend deel 5 aandacht voor de vernieuwde Rabo bankieren app, waarmee je acceptgiro’s kunt scannen, de ABN AMRO Huizenzoeker, de SNS Saldochecker, de BinckBank Beleggingsapplicatie, de ING Direct app voor person-to-person betalingen, de MoneYou Wensen app, et cetera.

Nu hoor ik jullie denken: ‘waarom gaat het alleen over iPhone apps?’. Tja, op één of andere manier verschijnen de financiële apps meestal eerst op de iPhone, om vervolgens ook voor Android en BlackBerry te verschijnen. In voorkomende gevallen laat ik in dit artikel uiteraard ook weten of de apps voor andere platformen beschikbaar zijn.

In alfabetische volgorde een mooie lijst van nieuwe- of aangepaste apps:

ABN AMRO Huizenkijker

Natuurlijk gebruik je Funda als je op zoek gaat naar een nieuwe woning. Maar wat als je eenmaal een afspraak met een makelaar voor bezichting hebt gemaakt? Met de Huizenkijker van ABN AMRO heb je alles bij de hand om uw toekomstige huis of appartement goed te kunnen beoordelen: een checklist voor tijdens de bezichtiging, een waterpas om te controleren of de vloeren en muren recht zijn, een kompas om te zien of de tuin ook echt op het zuiden ligt en een mogelijkheid om foto’s te nemen en deze op te slaan in een het bezichtigingsrapport van de woning. Besluit je een woning te kopen, dan heb je ongetwijfeld iets aan het woordenboek met daarin veel voorkomende hypotheekwoorden en -begrippen. Downoad de gratis iPhone app hier.

BinkBank

BinckBank lanceerde onlangs, ruim een half jaar na dochter Alex een iPhone beleggingsapp. Beiden zijn een luis in de pels van de grootbanken en geven deze ook nu het nakijken. Immers met beiden apps kun je aankoop- en verkooporders geven, hetgeen bij andere Nederlandse banken nog niet mogelijk is. De app doet wat hij moet doen. Als klant heb je toegang tot realtime streaming koersinformatie en kan je beleggen in aandelen, opties, Sprinters, Turbo’s, beleggingsfondsen, trackers, futures, warrants en obligaties. De rendementen kun je 24/7 op de voet volgen. Download de gratis app hier.

De app is vorige maand ook geschikt gemaakt voor de iPad. Zie hiervoor onderstaande promo.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=waWAnGNrCMw]

Ditzo

Begin mei lanceerde Ditzo haar eerste iPhone app. Ditzo spreekt op haar internetsite over innovatieve mogelijkheden. De echte innovatie zie ik niet. Zeker niet als je ‘m vergelijkt met de Interpolis app, die inmiddels al weer anderhalf jaar oud is.

Wat zijn de ‘innovatieve’ mogelijkheden? Je kunt alle informatie, waaronder de dekking, van alle Ditzo-verzekeringen bekijken. Je kunt dus direct zien waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Uiteraard biedt de app je toegang tot alle relevante telefoonnummers, zoals die van de schadeafdeling. Je kunt de app hier gratis downloaden.

FBTO Zorgnota’s

FBTO heeft met haar Zorgnota app wel haar innovatieve registers opengetrokken. Er was nog niet eerder een app waarmee je zorgnota’s kunt inscannen en indienen. Heel veel uitleg over de app is niet nodig. Maak een foto van de rekening, druk op ‘versturen’ en de nota is ingediend. Download hier de gratis app.

IG Markets

Vorige week kreeg ik een persbericht van IG Markets, aanbieder van financiële derivaten. Ze zijn vooral gespecialiseerd in zogeheten CFD’s. Een CFD is een afspraak tussen de koper en de verkoper om het verschil te ontvangen of te betalen tussen de openingskoers en de sluitingskoers van een onderliggende waarde.

Met de iPHone app kunnen (professionele) beleggers met hun iPhone realtime handelen op meer dan 10.000 markten. Naast de mogelijkheid tot handelen biedt de IG Markets Iphone app beleggers ook realtime koersen en live marktdata (dus zonder vertraging), inzicht in de diepte van het orderboek, professionele grafieken en het laatste marktnieuws van Thomson Reuters. Je kunt de gratis app hier downloaden. De app is ook beschikbaar voor Android en BlackBerry.

Tot zover deel 5 van ‘Bankieren met de iPhone’. Zeer binnenkort deel 6 met aandacht voor de vernieuwde Rabobankieren app, de ING Direct person-to-person betaalapp, de SNS Saldochecker en de MoneYou Wensen app.


0 antwoorden
 1. Edwin Res zegt:

  Inderdaad gek dat het allemaal op de iPhone moet uitrollen, android is onderhand het operating systeem die het meeste gebruikt wordt;

  lees hier op http://www.mobilecowboys.nl/nieuws/14145 (16 maart)

  “Van de 1000 ondervraagde smartphone gebruikers heeft 34% een Android toestel. 21% van hen gebruikt een iPhone en, toch wel enigszins verrassend, 17% heeft een Windows Mobile (of Phone) toestel. BlackBerry neemt met 16% de vierde plek in en Symbian ‘sluit’ de rij met 13%.”

  Beantwoorden
  • Pascal Spelier zegt:

   Misschien behoren de iPhone-gebruikers wel meer tot de early adopters en zijn ze daardoor ontvankelijker voor financiële apps 😉

   Beantwoorden
 2. michaeldekker61@hotmail.com'
  Michael Dekker zegt:

  Volgens mij is er meer fragmentatie onder de Android gebruikers (lees verschillende OS-en). Bij iPhone zitten de meeste gebruikers allemaal op de nieuwste versie. Dus voor een ontwikkelaar is het makkelijker om voor iPhone te doen (1 versie) dan voor alle verschillende versies Andriod…

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] lanceerde ABN AMRO al de Huizenkijker app. AEGON heeft onlangs de Wonen app geïntroduceerd. Het is een mooie aanvulling op de ABN AMRO […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.