Card 2.0™, de toekomst van de credit card?

Leestijd: 3 minuten

Ruim een week geleden won de Amerikaanse onderneming Dynamics 1 miljoen dollar op de Sillicon Valley DEMO Conference 2010. De onderneming heeft de credit card opnieuw uitgevonden. De miljoen dollar komt boven de $ 400.000,- , die ze in andere business plan competities hebben gewonnen en de $ 5,7 miljoen dollar die ze in een eerste investeringsronde ophaalde.

Op de DEMO-conferentie lanceerde Dynamics de Card 2.0 ™. Er zit een papierdun, flexibel computer platform(pje) in de credit card. En de creditcard bevat in tegenstelling tot een ouderwetse magneetstrip een Electronic Stripe™. De Electronic Stripe™ is een programmeerbare magneetstrip. Ondanks al deze nieuwe technologie kan de credit card door conventionele Point of Sale-apparatuur (POS) gelezen worden.

Tijden de DEMO-conferentie presenteerde Dynamics haar eerste twee nieuwe credit cards: MultiAccount™ en Hidden™. Er zitten nog drie nieuwe credit cards in de pijplijn. Binnenkort zullen ze daar meer mededelingen over doen.

De MultiAccount™ credit card bevat twee knoppen op de voorkant van de card. Aan iedere knop kan je een credit card nummer koppelen. Zo kan je credit card bijvoorbeeld zowel je zakelijke- als privé credit card zijn. Met de knoppen 1 of 2 maak je een keuze en gaat er een miniscuul lampje naast de knop branden. Je keuze bepaalt welke magneetstripinformatie op de Electronic Stripe™ moet komen te staan. De kaart is met iedere conventionele Point of Sale-apparatuur (POS) te lezen.


De Hidden™ credit card heeft vijf knoppen aan de voorkant van de card. Daaronder is een papierdun, flexibel display aangebracht. Het display verbergt vijf getallen van je credit card nummer. Wil je de credit card gebruiken, dan moet je een persoonlijke pincode op de kaart intoetsen. Is het eerste getal van je pincode een 1, dan druk je twee keer op de ‘A’. Vergelijk het maar met SMS-en op een numeriek toetsenbord van een telefoon.  Zodra je de juiste pincode hebt ingetoets is de credit card klaar voor gebruik. Er verschijnen dan ook de ontbrekende getallen van je credit card nummer op het display. Zonder pincode is de credit card onbruikbaar. De Electronic Stripe™  wordt voorzien van de juiste magneeststripinformatie, zodat de credit card gebruikt kan worden op de conventionele Point of Sale-apparatuur (POS). Na een tijdje verdwijnen de getallen op het display weer en wordt de Electronic Stripe™ automatisch gewist. Mocht de credit card nu gestolen worden of kwijtraken, dan is de credit card volkomen onbruikbaar.

In onderstaande video meer aandacht voor de onderneming en haar credicard 2.0.

Als Europeaan kun je jezelf afvragen of deze kaart ooit gaat doorbreken in Europa. De credit card maatschappijen in Europa hebben immers gekozen voor de zogeheten EMV-chip. De magneetstrip wordt als relatief onveilig beschouwd. Denk maar aan het skimmen van passen. Hoe veilig de Dynamics Card 2.0 ™ ook lijkt te zijn, ze kan het skimmen volgens mij niet voorkomen. Niettemin een prachtige – overigens waterbestendige –  innovatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.