Twitter’s Jack Dorsey over Square en ondernemerschap

Leestijd: 2 minuten

Al eerder kon je op Finno lezen over Square, de mobiele betaaldienst. Met de Square App en de paslezer die je in de hoofdtelefooningang van je telefoon plugt, maak je van je telefoon een apparaat dat creditcardbetalingen kan accepteren. Achter Square zit Twitter-medeoprichter Jack Dorsey. Onlangs hield Dorsey een lezing op Stanford University in het kader van de Entrepreneurial Thought Leaders Lectures. In dit artikel een aantal fragmenten uit die lezing. Voor de die hards is ook de gehele video beschikbaar.

The idea for Square

A recession is a great time to start a company“, zegt de CEO van Square en Twitter-medeoprichter Jack Dorsey. Dorsey vertelt in onderstaande video hoe hij op het idee van Square kwam. Hij kwam in contact met een oud-collega die problemen had me het accepteren van creditcardbetalingen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=px9vnA_4O0o]

Payment is a form of communication

Jack Dorsey ziet het doen van betalingen niet enkel als een manier van waarde uitwisselen, maar ook als een vorm van communicatie. Hij is van mening dat er weinig nagedacht wordt over het ontwerp en de gebruikerservaring van betalingssystemen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iMjU7N-mzyA]

The Power of Curiosity and Inspiration (gehele lezing)

In onderstaande video neemt Jack Dorsey je mee in een boeiend verhaal over ondernemerschap: het goede idee op het verkeerde moment, doe dingen die men niet verwacht, laat investeerders een werkend product zien en hoe wordt je een betere storyteller?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NJiMGdN–QU]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.