SmartFunding: nieuw initiatief om MKB-ondernemer te laten groeien

Leestijd: 2 minuten

smartfunding-financiering-mkb-ondernemer-finno-persbericht

Nu het voor ondernemers van het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) complexer is om financiering te verkrijgen, biedt SmartFunding de uitkomst. Dit nieuwe landelijke initiatief maakt ondernemen voor het MKB makkelijker en helpt Nederlandse MKB-ondernemers bij het aanvragen en verkrijgen van financiering tussen de €250.000 en 5 miljoen euro. Op basis van onafhankelijk advies, lokale kennis en persoonlijke begeleiding, aangevuld met een onafhankelijke balansrating ondersteunt SmartFunding bij het bepalen van de financieringsmix die precies past bij iedere ondernemer en zijn toekomstplannen. SmartFunding zet dé standaard neer voor financiering voor het MKB in Nederland.

MKB-financiering in vier stappen

Uniek aan SmartFunding is haar persoonlijke benadering en werkwijze: in vier simpele stappen begeleidt SmartFunding ondernemers bij het aanvragen en verkrijgen van een passende financieringsmix. Hierin worden ondernemers voorzien van onafhankelijk advies en wordt er samen met de ondernemer gewerkt aan een ijzersterke businesscase. Dit doen zij onder andere door een balansrating van CreditReform toe te voegen, zodat de kredietwaardigheid van de ondernemers onafhankelijk getoetst wordt. Deze balansrating is een door de European Central Bank (ECB) geaccrediteerd ratingsysteem dat als gevolg hiervan gebruikt mag worden voor de herfinanciering van kredieten door financiële dienstverleners. Door daarnaast gebruik te maken van monitoring maakt SmartFunding maandelijkse inzichtelijk hoe de ondernemer presteert ten opzichte van zijn eerder gestelde financiële doelen. De MKB-ondernemer heeft hiermee doorlopend inzicht in zijn liquiditeitspositie.

Oprichter Fred van der Stappen zet zijn financieringskennis opgedaan bij onder andere Euronext, in om MKB-ondernemers te helpen om hun financieringsaanvragen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de specifieke wensen en eisen van de financiers. SmartFunding is in staat de juiste combinaties van financieringen te maken die nodig zijn om ondernemers te helpen met het behalen van hun groeiwensen. Door aangepaste regelgeving (o.a. Basel III) en de veranderde acceptatiekaders bij banken is het verkrijgen van financiering voor het MKB complexer geworden. Veel MKB-ers hebben onvoldoende toegang tot essentiële informatie en inzicht in de verschillende financieringsvormen. Hierdoor laten veel MKB-ondernemers financieringskansen onbenut. SmartFunding heeft het vermogen tot groei voor het MKB binnen handbereik. Met kennis van verschillende financieringsmogelijkheden én partnerships met banken en alternatieve financiers kan SmartFunding de juiste combinaties van financieringen maken die nodig zijn om ondernemers te helpen met het behalen van hun groeiwensen. “Wij zetten de standaard neer voor MKB financieren en laten MKB-ondernemers weer ondernemen” aldus van der Stappen.

Financiers

SmartFunding werkt samen met de belangrijkste banken en beleggingsinstellingen van Nederland en biedt een scala aan financieringsmogelijkheden. Mogelijke vormen van financiering die worden aangeboden zijn klassieke leningen bij banken, leasing, factoring en crowdfunding. SmartFunding biedt ondernemers daarnaast toegang tot private investors en direct lenders.

Noot: bovenstaand artikel betreft een persbericht. [finno] is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het persbericht.

Photo credits: Pixabay.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.