BDO en Capsearch kondigen strategische samenwerking aan

Leestijd: 2 minuten

Accountantsfirma BDO en fintech-onderneming Capsearch kondigen vandaag een strategische samenwerking aan. BDO structureert de financiering van veel MKB-ondernemingen en begeleidt bij financieringsaanvragen. Met het digitale financieringsplatform van Capsearch kunnen die aanvragen efficiënter en doelgerichter worden ingediend.

Het Capsearch financieringsplatform koppelt de vraagkant van de financieringsmarkt – de intermediairs – aan de aanbodkant, de financiers. Victor Verstappen, partner bij BDO: “Tot voor kort wendden ondernemers zich tot de accountmanager van hun huisbank. Die accountmanager ontbreekt echter steeds vaker en bovendien zijn banken allang niet meer de enige optie. Als full service accountant en adviseur kennen wij de klant, zijn financiële performance en zijn plannen en ambities. Bovendien kennen wij de markt van MKB-financiers. Met Capsearch hebben we een krachtig platform waarmee we heel flexibel de financieringsvraag kunnen onderbouwen, structureren en indienen bij een veelheid aan spelers die een passende financiering kunnen aanbieden.”

Lees ook: ‘Capsearch wil dé marktstandaard zijn voor het aanvragen van MKB-financieringen.

Krachtige combinatie

Arjan Buis, directeur en medeoprichter van Capsearch: “De markt voor MKB-financieringen verandert snel. Zo namen de grootbanken tot voor kort meer dan 80% voor hun rekening. Dat marktaandeel daalt. Het aantal aanbieders is flink toegenomen en ook zijn er steeds meer vormen van financiering. BDO kent de weg in het financieringslandschap en begeleidt haar klanten steeds naar de best mogelijke financiering. Wij zijn er trots op daar met ons platform een bijdrage aan te leveren. We vormen een krachtige combinatie.”

Efficiënt en kosteneffectief

Verstappen: “De oprichters van Capsearch zijn voormalig bankier en kennen de MKB-markt uitstekend. Die achtergrond vertaalt zich in een platform waarin alle relevante aspecten van een financieringsaanvraag voorbijkomen. Met Capsearch kunnen we heel efficiënt en dus kosteneffectief aanvragen indienen. Het platform helpt ons bovendien om in één keer de volledige set documenten aan te leveren bij de verschillende geldverstrekkers. Dat zorgt voor een aanzienlijke verbetering van onze efficiency, een betere ontsluiting naar de spelers in het MKB-financieringslandschap en een kortere doorlooptijd van aanvraag tot financiering voor onze klanten.”

Photo credits: Capsearch

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.