Wat zijn de financiële innovaties in 2009?

Leestijd: < 1 minuut

presenter_logos

Bij financiële innovaties denken we vaak aan (afgeleide) producten, die in de dealingrooms van banken ontstaan. Graag schaar ik daar ook allerlei initiatieven onder, die ‘baanbrekend’ kunnen zijn voor de financiële sector en haar klanten.

Gisteren was het zover. In Manhattan New York was het Finovate 2009 congres.  Uit een groep van honderden ondernemingen, waaronder veel start-ups, is een selectie gemaakt van ondernemingen, die in een 7 minuten pitch (geen powerpoint) hun onderneming mogen presenteren.

Wat opvalt is dat er over het algemeen geen banken in het rijtje van Finovate staan.  Blijkbaar zijn financiële instellingen over het algemeen niet innovatief genoeg, getuige ook het ontbreken van financiële instellingen in de top 25 van de  jaarlijkse lijst van innovatieve ondernemingen van Business Week.  De eerste bank in die lijst is HSBC. En nieuw dit jaar in de lijst zijn Banco Santader en JPMorgan Chase.

De komende tijd zal ik enkele Finovate genomineerden bespreken en mijn mening geven over de toepasbaarheid van ‘concepten’ voor de Nederlandse markt. Wellicht zijn er lezers die mee willen discussiëren over de toepasbaarheid van de vernieuwende concepten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.