Voormalig Apple-topman stapt via Payfone in mobiele betalingen

Leestijd: 2 minuten
Dit artikel verscheen eerder op www.iphoneclub.nl en werd geschreven door Gonny van der Zwaag. Bekijk het profiel van Gonny van der Zwaag op FacebookBekijk het profiel van Gonny van der Zwaag op Hyves

Bob Borchers kreeg bekendheid door de instructievideo’s die hij voor Apple maakte. Hij deed dat in zijn rol als marketingmanager voor de iPhone. Borchers verliet Apple en werd partner bij Opus Capital, een investeerder. Zijn eerste grote project is een investering in Payfone, een bedrijf dat vanuit New York een rol probeert te spelen in het nog grotendeels braakliggende terrein van mobiele betalingen.

Payfone heeft een investering van 11 miljoen dollar gekregen van Opus Capital en BlackBerry Partners Fund (de investeringsmaatschappij van RIM). De betalingsmethode zal dus niet alleen op de iPhone gericht zijn.

Payfone werkt samen met operators om mobiele betalingen aan te bieden. Je betaalt daarbij aan de hand van je mobiele telefoonnummer, waarna het bedrag op je telefoonrekening verschijnt. Met de 11 miljoen dollar die ze nu hebben opgehaald gaan ze projecten in EMEA, Latijns Amerika en Azië opzetten. Het is Borcher’s eerste grote deal sinds hij Apple verliet. Bij Apple hield hij zich onder andere bezig met iPhone-marketing, de samenwerking met Nike en de integratie van de iPod in de auto. Borchers gaat plaatsnemen in de raad van bestuur van Payfone, samen met een investeerder van RIM.

Apple zelf lijkt bezig met een soort iWallet, waarbij je de iPhone kunt gebruiken als een mobiele portemonee. Het toestel zou daarvoor kunnen worden voorzien van near field communications (een RFID-chip), zoals je ook in de OV-chipkaart vindt. Door je iPhone voor een sensor langs te bewegen voer je de betaling uit.

Share

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.