PayPal maakt betalen met de iPhone wel heel gemakkelijk

Leestijd: 2 minuten

PayPal heeft haar iPhone-applicatie vernieuwd. Voor iPhonebezitters of lezers van iPhoneclub is dit waarschijnlijk geen nieuws meer, maar voor veel medewerkers in de financiele sector wel. Vorig jaar schreef ik al een artikel over mobiel- en contactloos betalen. Ik ben toen voorbijgegaan aan de mogelijkheid die Paypal biedt voor het betalen met een mobiele telefoon.

Eind vorig jaar introduceerde PayPal al een iPhone app in de Nederlandse App Store. Vorige week presenteerde ze een vernieuwde iPhone app.  Onderstaande video spreekt boekdelen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=suCe4-SWsHo&]

De belangrijkste vernieuwing in de Paypal app is de bump-functionaliteit. Er bestond al de applicatie Bump in de App Store waarmee iPhone-gebruikers eenvoudig contactgegevens kunnen uitwisselen. De heren en dames van PayPal hebben hier  goed naar gekeken en hebben een licentie verkregen voor de door Bump Technologies ontwikkelde technologie.

Betalen met de PayPal app is een stuk sexier dan SMS-betalen van de Rabobank, maar je moet om te kunnen bumpen als betaler en ontvanger wel allebei over een iPhone beschikken. SMS-betalen van de Rabobank heeft als voordeel dat je betalingen aan elkaar kunt doen ongeacht bij welke bank of provider je zit.

Share

0 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] het verleden hebben zowel PayPal als ING Direct al een gebruikt gemaakt van deze Bump Technologie en daarmee peer-to-peer betalingen […]

  2. […] eerder schreef ik op Finno over de PayPal app waarmee iPhone-gebruikers geld aan elkaar kunnen overmaken of elkaar een betaalverzoek kunnen doen. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.