MoneYou lanceert Sparen op Facebook

Leestijd: 3 minuten

De inkt van de artikelen ‘Sociaal bankieren in Facebook: saldo checken en geld overmaken naar Facebookvrienden‘ en ‘Samen sparen en geld inzamelen met de digitale spaarpot van Paypool‘ is nog maar net droog of MoneYou stuurt een persbericht de wereld in met de titel: ‘Primeur: MoneYou lanceert Sparen op Facebook‘. Als één van de eerste financiele dienstverleners ter wereld maken ze het mogelijk om op Facebook een spaarrekening te openen en te beheren.

De self-directed klant die alles zelf wil regelen, kan via Facebook papierloos een spaarrekening aanvragen, spaargeld overmaken en het spaarsaldo bekijken. Daarnaast kan je als spaarder binnen Facebook spaardoelen aanmaken, namen van doelen toevoegen en berekenen wanneer het spaardoel bereikt is. Vanzelfsprekend kunnen deze doelen ook gedeeld worden met je Facebookvrienden.

Social sparen

MoneYou introduceerde begin 2011 de term ‘social sparen’. Destijds zag de MoneYou SpaarApp het levenslicht. Deze nieuwe App maakte het zogeheten Social Sparen mogelijk. De nieuwe SpaarApp bood namelijk de mogelijkheid om via social media als Twitter en Facebook samen met familie en vrienden te sparen voor een specifiek doel.

Met ‘Sparen op Facebook’ borduurt MoneYou voort de door haar ingezette social sparen trend. “Het traditionele sparen is aan het veranderen. Daarom integreerden we eerder al doelsparen, mobiel sparen en social media in onze spaarapplicatie. Sparen op Facebook is hierop het vervolg,” benadrukt Koos van der Veen, Commercieel Directeur MoneYou. “Op dit moment zien wij deze eerste versie als een logische stap, aangezien het sociale netwerk ook in Nederland één van de snelst groeiende netwerken is. Wij zullen, mede op basis van feedback van onze klanten, ook in de toekomst blijven ontwikkelen en verbeteren.”

Hoe het werkt

Als klant van MoneYou kan je op Facebook eenvoudig met je bekende gebruikersnaam en wachtwoord inloggen en de meest essentiële handelingen doen, die je ook in de beveiligde omgeving van MoneYou kan. Je ziet een overzicht van je spaarrekeningen bij MoneYou, je spaarsaldi en de laatste 10 bij- en afschrijvingen. Hier is het ook mogelijk om een spaardoel en doelspaarbedrag aan een rekening te koppelen en meldingen in te stellen. Ook gegevens wijzigen, zoals adresgegevens, en een extra rekening openen is binnen deze omgeving mogelijk.

Ben je nog geen klant, dan kan je op de MoneYou Facebookpagina ook een rekening openen.

In onderstaande video een uitleg van ‘Sparen op Facebook’.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VDS4OBISViU]

De match tussen sparen en Facebook

Zoals ik deze week al schreef in mijn artikel over Facebook apps is het enkel integreren van bestaande bancaire functionaliteit in Facebook niet nuttig. Bedenk als financiële instelling nieuwe functionaliteiten die relevant zijn in de context van een sociaal (vrienden) netwerk. MoneYou is daar in geslaagd. Vooral het delen van je spaardoelen met je vrienden en ze eventueel laten bijdragen aan je spaardoel is een functionaliteit die bij een sociaal netwerk past.

Gerelateerde artikelen:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.